Hartthijs de Vries strand met de finish in zicht

Hartthijs de Vries strand met de finish in zicht

In de afsluitende rit van de Kreiz Breizh Elites moest Hartthijs de Vries met de finish in zich capituleren.

De laatste rit van de Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2) werd verreden tussen Guingamp naar Rostrenen. De rit telde 172,6 wedstrijdkilometers met opnieuw voldoende hoogtemeters. De finale werd gereden op een lokale omloop (9 km, 7 keer te rijden) met een lastige finishstrook.

Waar in de voorgaande dagen uren lang gestreden werd om deel uit te maken van de kopgroep van de dag, was het nu met een paar kilometer gedaan. Een kopgroep van acht renners -met daarbij Rick Ottema- reed al snel van het peloton weg en pakte een voorsprong van ruim drie minuten op het peloton.

Op dertig kilometer van de meet werd de uitgedunde vluchtgroep -met nog altijd Rick erbij- ingerekend en kon de strijd om de winst weer beginnen. Hartthijs de Vries maakte gelijk van de onrust gebruikt om weg te springen. Ondanks dat de voorsprong nooit meer dan dertig tellen bedroeg, wist Hartthijs zijn solo lang door te trekken, maar op drie kilometer van de meet werd hij ingerekend.

Nederlands tijdrit kampioen bij de Beloften, Mick van Dijke (Jumbo-Visma DT), timede zijn uitval perfect en maakte af wat Hartthijs begonnen was. Jens van den Dool wist in het eerste deel van het peloton te finishen en werd 23e.

,,Dat was echt jammer’’, vertelt Hartthijs met een mengeling van teleurstelling en trots. ,,Het ging superhard vandaag maar ik had echt een superdag. Toen de groep met Rick werd ingelopen, zat iedereen redelijk op de limiet. Dat was een goed moment om aan te zetten, maar helaas kreeg ik niemand mee. Ik ben door blijven rijden, maar strandde nét voor de streep. Heel jammer, maar gegokt en verloren. Dat ik zo’n actie kan doen in volle finale op de laatste dag van zo’n zware etappekoers is wel een goed teken. Hopelijk valt het een keer goed binnenkort!’’

Geen reactie's

Geef een reactie