Hartthijs de Vries tweede in Alpes-Isères

Hartthijs de Vries tweede in Alpes-Isères

In de openingsrit van de Franse etappekoers kwam Hartthijs de Vries nét te kort voor de zege.

De eerste etappe van de Alpes-Isères Tour (UCI 2.2) kende Charvieu-Chavagneux als zowel start- als finishplaats. In de tussenliggende 118,1 kilometer waren een aantal lastige klimmetjes opgenomen.

Na de eerste tussensprint reed een viertal renners -met daarbij Jordan Habets- weg uit het peloton. Ondanks dat het peloton een behoorlijk tempo bleef rijden, wist het kwartet op kop ruim anderhalve minuut voorsprong te nemen. Het duurde dan ook tot zo’n dertig kilometer voor de meet voordat de laatste vluchter werd ingerekend.

Op de plaatselijke rondes kon niemand het verschil maken en stoomde het peloton af op een massasprint. Daarin kwam de Belg Henri Uhlig, vlak voor Hartthijs de Vries, als eerste over de meet.

,,De jongens hebben me in de laatste kilometer goed van voren gehouden’’, keek Hartthijs terug. ,,Op het laatst raakten we elkaar wat kwijt en moest ik het op eigen kracht doen. In de sprint kwam ik van ver, maar er zat maar een paar centimeter verschil in met de winnaar. Het is een goed begin.’’ Ook Jordan was tevreden. ,,Ik wilde vooraan meekoersen. Ik kon mee in de vroege vlucht, maar heb toen niet te gek gedaan. In de finale kon ik nog helpen om Hartthijs van voren te houden.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.