Hartthijs de Vries tweede op de VAM-berg

Hartthijs de Vries tweede op de VAM-berg

In de tweede etappe van Olympia’s Tour kwam Hartthijs de Vries nèt te kort voor de dagzege.

Op dag twee van Olympia’s Tour (UCI 2.2) reden de mannen van Westerbork, door Drenthe, naar de VAM-berg alwaar er nog zes keer de voormalige vuilnisbelt bedwongen moest worden. In totaal goed voor een koersafstand van 173,1 kilometer.

Een ongevaarlijk drietal mocht een groot deel van de rit vooruit blijven, maar werden op het VAM-berg-circuit al snel weer ingerekend. Ook een solopoging werd in de voorlaatste ronde geneutraliseerd. Vlak na het ingaan van de laatste ronde, sprongen negen renners weg, waaruit een drietal koplopers overbleef. Hartthijs de Vries had gezelschap van Peter Schulting (VolkerWessels CT) en de Luxemburger Colin Heiderscheid (Leopard CT). Waar de Luxemburger moest lossen, begonnen de andere twee in leidende positie aan de laatste beklimming van de VAM-berg. Daarin was Schulting nipt sterker dan Hartthijs.

Hartthijs had wel een verklaring waarom hij net naast de zege greep. ,,Ik heb vorige week corona gehad. Het was niet heel erg, maar ik was wel goed verkouden. Dat merkte ik vandaag nog wel aan mijn longen. Ik voelde me gisteren en vandaag verder wel heel goed. Gister had ik pech met een lekke band in de middagrit, dus ik was er op gebrand om vandaag goed te rijden. Ik zat in de finale telkens attent mee en kon op het goeie moment aanvallen. Ik wist dat Peter sterk was en helaas kwam hij er op het goeie moment overheen. Al bij al ben ik vooral blij met het gevoel zo na corona.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.