Hartthijs de Vries vierde in opening l’Oise

Hartthijs de Vries vierde in opening l’Oise

In de eerste rit van de Ronde de l’Oise reed Hartthijs de Vries naar een knappe vierde plek.

De openingsrit van de Ronde de l’Oise (UCI 2.2) was een 142,8 kilometer lange heuvelrit tussen Lambruyère en Liancourt. Het wedstrijdprofiel had veel weg van een zaagbladprofiel -steeds op en neer-, maar kende ‘slechts’ zeven beklimmingen.

Vlak na de eerste tussensprint wist een kwartet renners weg te rijden. Daarin had ook Huub Artz een plekje gevonden. Het peloton gaf de vlucht de zegen en het kwartet reed snel een kleine drie minuten weg. Daarna duurde het tot in de finale voordat de vluchters weer ingerekend werden. Huub probeerde de nieuwe aanvallers, de Nieuw-Zeelander James Fouché en de Spanjaard Aritz Baguëz nog te volgen, maar de frisse renners waren sterker. Zó sterk zelfs dat ze uiteindelijk om de zege zouden gaan strijden. In de laatste kilometers wist Hartthijs de Vries nog de sprong naar de eerste achtervolgende groep te maken, om uiteindelijk als vierde over de meet te komen.

Huub was tevreden over zijn dag in de vlucht: ,,Ik had in de kopgroep niet teveel gewerkt, waardoor ik bergop nét kon aanhaken bij de uiteindelijke nummers 1 en 2. We pakte snel 2 minuten maar door maagklachten werd het alleen maar moeilijker en moest ik de koplopers helaas laten gaan.’’ Daarna was het aan Hartthijs om de Metec-SOLARWATT-kleuren te tonen, hoewel dat nog niet zo makkelijk was. ,,Ik ben in begin best hard gevallen, maar merkte gedurende de etappe dat ik op de klimmen in de finale bij de besten hoorde. Ik kon in de finale nog met mooi groepje wegrijden en werd vierde. Een mooi begin!’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.