Hartthijs de Vries zesde in Maribelle

Hartthijs de Vries zesde in Maribelle

In de eerste rit-in-lijn in de Tour de la Maribelle sprintte Hartthijs de Vries naar plek zes.

De eerste echte etappe van de Tour de la Maribelle (UCI 2.2) bracht de renners van Pont-à-Mousson naar Lesménils. De 158,8 kilometer lange rit door het Noord-Franse land kende ondanks weinig hoogtemeters toch een aantal lastige klimmetjes.

De dag werd gekleurd door een dapper drietal, dat ondanks de snelle openingsfase tóch aan de greep van het peloton wist te ontsnappen. Het trio kreeg een voorsprong van drieënhalve minuut, maar Uno-X Pro Cycling Team van de Noorse klassementsleider Idar Andersen had de drie vluchters onder controle. Toen de drie ingerekend werden, probeerden twee andere renners nog weg te komen, maar op vijf kilometer van de meet waren ook zij er aan voor e moeite.

In de onvermijdelijke eindsprint was -de nummer drie van de proloog- de Ier Rory Townsend (Canyon-dhb-SunGod) de sterkste. Hartthijs de Vries sprintte naar een knappe zesde plek.

,,De klimmetjes vandaag waren flink lastig’’, kijkt Hartthijs terug. ,,Ze waren niet zo lang (ca. 2km) maar wel steil (rond de 10%). Daar werd het peloton in stukken gereden. Dus we begonnen met een uitgedunde groep aan de sprint. De finish was in een bocht en liep nog behoorlijk omhoog. Ik kon nog een paar renners inhalen en werd zo zesde. Ik ben tevreden met deze uitslag. Het is lang geleden dat ik zulke internationale koersen gereden heb, dus voor mij is het een mooie bevestiging dat ik goed bezig ben! De laatste weken gingen al goed, zo reed ik bijvoorbeeld goed in de Ronde van Limburg. Dat hoop ik hier door te zetten.’’

Geen reactie's

Geef een reactie