Heftige dag in Valkenswaard

Heftige dag in Valkenswaard

In de Omloop van Valkenswaard kregen de mannen veel tegenslag te verwerken.

De tweede wedstrijd om de Topcompetitie werd verreden op de wegen rondom Valkenswaard. De Omloop van Valkenswaard kende een wedstrijdafstand van 196,4 kilometer verdeeld over verschillende lussen en werd gekenmerkt door kasseien- en onverharde stroken.

Voorafgaand aan de koers voor de Elite en Beloften had aanwinst-voor-2022 Roan Konings het goede voorbeeld gegeven. De 18-jarige renner wist in de ochtend de Junioren-editie van de klassieker te winnen.

Alsof het de eerste koers van het jaar was, vlogen de renners er in. Al snel wist een tweetal dapperen een gat te slaan Ze kregen een voorsprong van een minuutje, mochten lang vooruit rijden, maar werden na zo’n 75 kilometer weer ingerekend. Kort daarna was er een grote valpartij, waarvan Jason van Dalen een van de grootste slachtoffers was. Doordat de ambulance en de koersdokter tijdelijk uit koers waren, werd de wedstrijd geneutraliseerd.

Na de herstart was het direct weer raak. Dit keer was Hartthijs de Vries het grootste slachtoffer van een grote valpartij. Dit keer ging de koers gewoon verder en reden -in verschillende groepjes- vijftien renners weg.

In de finale scheurde de kopgroep in tweeën en reden acht renners weg. Daarvan was de Belg Stan Van Tricht (SEG Racing) een paar millimeter sneller dan Martijn Budding (BEAT CT). Moegestreden kwamen Rick Ottema en Thijs de Lange op achterstand in de achterhoede over de meet.

,,Dit was natuurlijk een grote pechdag’’, kijkt ploegleider Bart van Gog terug. ,,Jason heeft een gebroken sleutelbeen en ribben en moet een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Bij Hartthijs is een hersenschudding geconstateerd en wordt nog verder onderzocht.’’

Uitslag
1. Stan Van Tricht (BEL) SEG Racing – 4:38:06
2. Martijn Budding – BEAT CT + 0:00
3. Coen Vermeltfoort – VolkerWessels CT + 0:00
54. Rick Ottema + 2:22
55. Thijs de Lange + 2:22
DNF Dylan Bouwmans
DNF Hartthijs de Vries
DNF Jason van Dalen
DNF Niels van Ekeren

Geen reactie's

Geef een reactie