Hogesnelheidskoers in Ruddervoorde

Hogesnelheidskoers in Ruddervoorde

De kermiskoers Sint-Elooisprijs Ruddervoorde werd aan een hoge snelheid afgeraffeld.

Met de Sint-Elooisprijs Ruddervoorde werd de eerste ‘traditionele’ kermiskoers van het jaar verreden. De 65e editie van Ruddervoorde-Koers kende een wedstrijdafstand van 170,0 km verdeeld over 16 ronden.

De koers werd een echte hogesnelheidskoers. Op de meet stond er een gemiddelde van 48,6 kilometer per uur op de teller. Onderweg hadden zowel Hartthijs de Vries als Rick Ottema geprobeerd om met een groepje dapperen weg te komen, maar de sterke sprintersploegen lieten de vluchters niet meer dan een ruime halve minuut wegrijden. In de massale eindsprint wist de Belgische sprinter Sascha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise) zichzelf op te volgen.

Toch kijkt ploegleider Bart van Gog tevreden terug op de koers. ,,De renners kregen vanmorgen de opdracht mee om mee te springen met vluchtgroepen. Dat is de manier voor de jongens om koershardheid op te doen. Natuurlijk had de uitslag beter gekund, maar in de chaotische sprint tegen grote ploegen als Alpecin-Fenix en Sport Vlaanderen-Baloise was er vandaag weinig te beginnen. We moeten ook niet vergeten, dat dit voor een aantal renners de eerste koers in een jaar tijd is.’’

Uitslag
1. Sascha Weemaes (BEL) Sport Vlaanderen-Baloise – 3:32:20
2. Timothy Dupont (BEL) Bingoal-Pauwels Sauzen-WB + 0:00
3. Alexander Salby (DEN) Team ColoQuick + 0:00
20. Ramon van Bokhoven + 0:00
60. Lars Hohmann + 0:00
67. Niels van Ekeren + 0:00
85. Jens van den Dool + 0:00
98. Victor Broex +0:00
99. Hartthijs de Vries + 0:00
101. Thomas Mijnsbergen + 0:00
135. Rick Ottema + 0:56

Geen reactie's

Geef een reactie