IJskoude openingsrit Normandie

IJskoude openingsrit Normandie

In de openingsetappe van de Tour de Normandie moesten de renners sneeuw en kou zien te trotseren.

De eerste etappe van de Tour du Normandie (UCI 2.2) bracht de mannen over een heuvelachtig parcours van Saint-Pierre-en-Auge naar Le Neubourg. De tussenliggende 150,0 kilometers waren lastig, maar zouden niet voor te veel verschillen moeten zorgen.

In een besneeuwde omgeving met -3 graden begonnen de renners aan de eerste etappe. Al snel reden twee keer twee renners weg. Dat kwartet kwam samen en zou de ontsnapping van de dag vormen. De Fransen Yann Guyot en Théo Nicolas (beiden VC Rouen) en Gaétan Lemoine (VC Loudéac) hadden gezelschap van de Noor Krister Hagen (Team Coop). Samen reden ze een maximale voorsprong van zo’n drie minuten bij elkaar.

Op het plaatselijke parcours van 14,8 km dat vier keer gerond moest worden, werd de kopgroep twee ronden voor het einde ingerekend. Daarna begon een kat-en-muis-spel tussen vluchters en peloton. Een kwartet met Cees Bol (SEG Racing), Jason van Dalen (Delta CT), de Eritreeër Awat Tekle Habtom (Polartec-Cometa) en de Zwitser Fabian Lienhard (Holowesko-Citadel) kregen een halve minuut voorsprong en wisten dat tot op de meet vast te houden. Daarin was de ProContinentale renner Lienhard de snelste. Johim Ariesen sprintte naar de 18e plek.

Uitslag
1. Fabian Lienhard (SUI) Holowesko-Citadel – 3:53:16
2. Cees Bos – SEG Racing Academy + 0:00
3. Jason van Dalen – Delta Cycling + 0:00
18. Johim Ariesen + 0:05
24. Jasper de Laat + 0:05
62. Jasper Hamelink + 0:05
90 Dylan Bouwmans + 0:05
102. Tijmen Eising + 0:05
134. Jim Lindenburg + 0:23

Geen reactie's

Geef een reactie