Imposante zege Sjoerd Bax

Imposante zege Sjoerd Bax

In de tweede rit in de Rhône-Alpes Isère Tour mocht Sjoerd Bax het zegegebaar maken.

De tweede etappe van de Rhône-Alpes Isère Tour (UCI 2.2) werd verreden tussen de luchthaven Lyon-Saint-Exupéry en Saint-Pierre-de-Chandieu. De heuvelachtige rit telde 150,2 wedstrijdkilometer.

In een onrustige openingsfase wist Jens van den Dool twee keer punten voor het bergklassement te pakken. Na de tweede beklimming sprong Thijs de Lange, samen met vijf renners, weg. De Zeeuw kwam als eerste boven op de derde berg, waar het peloton de aansluiting vond. Opnieuw toog Thijs in de aanval en kreeg dit keer Stef Krul en drie andere renners mee, maar ook zij kregen geen ruimte. Een kwartet met Sjoerd Bax kreeg wél enige ruimte van het peloton.

Met een maximale voorsprong van 1:45 leek ook die groep het niet te halen. Op 14 kilometer van de meet vond Sjoerd het tijd voor een alles-of-niets poging. Het werd alles, want het peloton zag hem pas na de finish terug. Dylan Bouwmans sprintte nog naar de derde plek.

,,Het was zeker geen makkelijke dag’’, keek Sjoerd terug. ,,Het begon heel nerveus en tactisch. Daarbij had ik ook nog eens geen goede benen. We waren met de ploeg hard aan het werk om weg te komen. Het peloton scheurde in stukken uiteen en ik zat vooraan mee. Toen ben ik doorgereden en kreeg ik drie man mee. Mijn benen voelden steeds beter aan en ik wist dat ik de sterkste van de groep was. Ik trok voor de laatste doorkomst vol door en sloeg een gaatje. Toen wist ik dat ik naar de winst ging rijden.’’

Geen reactie's

Geef een reactie