Individuele tijdrittraining Echteld

Individuele tijdrittraining Echteld

Eerder deze week werden de tijdritfietsen precies op maat van de renners gemaakt. Vandaag was de dag dat deze daadwerkelijk goed getest konden worden in een individuele tijdrit.

Vandaag was het dan zover, de tijdritfietsen konden uit de service course worden gehaald voor een individuele tijdrittraining rondom Echteld. Dit was de eerste echte test met de nieuwe tijdritfietsen van BMC. De renners verzamelde zich om 9:30 in de service course in Tiel voor instructies van trainer Jens Voet. In kleine groepen van 3 renners gingen onze renners op pad. De eerste groep met de belofte renners gingen onder aanvoering van trainer Jens Voet op naar het plaatselijke tijdrit rondje in de uiterwaarde van Echteld. Dit gebied is verkeersluw waardoor er perfect op hoge snelheid getraind kan worden zonder dat andere weggebruikers daar last van hebben.

“In deze tijd dat er weinig wedstrijden voor continentale ploegen doorgaan moet je op zoek naar andere uitdagingen” Aldus trainer Jens Voet. “Door nu dit soort specifieke trainingen te kunnen doen, hopen we daar later dit jaar meer profijt uit te kunnen halen.”

Met een graad of 5 op thermometer en wat miezer regen vertrokken de renners voor hun training. De elite renners hadden eerst een duurtraining van 2.5 uur op de wielrenfiets op het programma staan voordat ze terug mochten keren richting de service course in Tiel. De eerste belofte vertrok gelijk richting het tijdritrondje in Echteld om daar te gaan verkennen. Al snel was te merken dat de wind op de dijk aardig aantrok en dat het tijdrijden lastig maakte op recht op de fiets te blijven zitten. Maar toch met volle moed vertrok Tim Marsman voor zijn 2 getimede rondjes van ongeveer 5”30min per ronde.

’s Middags was het de beurt aan de Elite om zich te bewijzen op deze lastige omloop. Zij waren terug gekomen van hun duurtraining en stond er voor hun een verzorgde lunch te wachten van onze soigneur Geer van Diepen. Even later kwam ook de belofte ploeg terug in de service course om na de lunch hun duurtraining af te gaan werken.

Na de lunch was het Jens van den Dool die het spits af mocht bijten met de eerste getimede rondes. Tijdens zijn rit was het bij tijd en wijle harder gaan regenen, wat de tijden ook niet bevorderde.

Vervolgens was het nog de beurt aan Dylan Bouwmans en Thijs de Lange om zich van hun beste kans te laten zien. Ondanks dat de weersomstandigheden niet optimaal waren kan er toch teruggekeken worden op een geslaagde trainingsdag voor de renners.

Geen reactie's

Geef een reactie