Jaap Roelen kleurt Dorpenomloop

Jaap Roelen kleurt Dorpenomloop

In zijn optreden in zijn achtertuin toonde Jaap Roelen zich meteen van de goede kant.
De Dorpenomloop Rucphen was -zoals de naam al aangeeft- een koers over een aantal rondes met start- en finish in Rucphen. Onderweg kregen de mannen 186 wedstrijdkilometers voorgeschoteld, verdeeld over drie ronden van 47 kilometer en twee van 22,5 km.

Op de smalle weggetjes was het zaak om vooraan te zitten. Iets wat regiorenner Jaap Roelen goed wist. De 20-jarige renner kwam met een drietal renners voorop te zitten. Ondanks een voorsprong van 3:30 werden de vluchters echter voor half koers al weer ingerekend.

Daarna waren er nog een aantal andere vluchtpogingen die relatief snel weer ingerekend werden. Totdat in de diepe finale een eenling aan de greep van het peloton wist te ontsnappen en verrassend met de zege aan de haal ging. Niels van Ekeren en Thomas Mijnsbergen hadden zich in het eerste deel van het peloton weten te handhaven en werden respectievelijk 31e en 38e.

,,Ik zat op dat moment goed van voren en sprong mee’’, vertelt Jaap na de koers. ,,Jammer genoeg krijgen we niet meer renners mee, maar het is niet anders. We kregen een mooi gaatje, maar je weet dat als het peloton gas gaat geven, dat je dat ook zo weer kwijt bent. Na honderd kilometer werden we weer bijgehaald. Ik heb toen mijn taken voor de ploeg gedaan, om zo de andere jongens te helpen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie