Jaap Roelen wint Ronde van Limburg

Jaap Roelen wint Ronde van Limburg

Met een uitval in de laatste kilometers in de Ronde van Limburg wist Jaap Roelen het op een massasprint aansturende peloton te verrassen en zo het harde werk van de ploeg af te ronden.

De Schwalbe Topcompetitie-klassieker Ronde van Limburg kende start in het zuid-Limburgse Beek en finish in het midden-Limburgse Buchten. In de tussenliggende 192,6 kilometer reed het peloton naar de heuvelzone, deed daar de meeste bekende beklimmingen aan, om vervolgens weer naar het vlakke noorden te fietsen. Ongeveer de etappe die een dag eerder in de ZLM Tour verreden werd.

Vroeg in koers ontsnapte een vijftal renners, daarbij ook Limburger Jordan Habets. Al snel liep het quintet uit tot drie minuten. Ondanks een minder goede samenwerking bleef de kopgroep lang vooroprijden.

Pas in de finale werden de overgebleven vluchters ingerekend. Daarop probeerden verschillende renners -waaronder ook Tim Marsman- om de aanstaande massale eindsprint te voorkomen. In de laatste kilometers probeerde Jaap Roelen het met een ultieme uitval, met de ultieme beloning als resultaat.

,,Dit is absoluut een overwinning van de hele ploeg. Samen hebben we ontzettend hard gereden om de sprintersploegen te kraken en de winst te pakken”, keek Jaap na de huldiging terug. ,,Doordat Jordan in de kopgroep zat, hadden we direct controle over de koers. In de heuvels hebben we in het peloton door veel aan te vallen de renners van de sprintersploegen flink af kunnen matten. Toen de vroege vlucht op dertig kilometer gepakt werd, is Tim meteen in de aanval gegaan. Daarmee konden we de sprintersploegen opnieuw in het defensief duwen. Toen Tim in de laatste ronde teruggepakt was, zijn we om de beurten in de aanval gegaan. VolkerWessels had de grootste moeite om de koers te controleren. Met nog anderhalve kilometer te gaan werd Tibor teruggepakt en zag ik mijn kans. De sprintersploegen waren door het vele werk gekraakt en ik kon mijn inspanning tot op de streep doorzetten. Dit is by far de mooiste overwinning van mijn carrière.”

Uitslag
1. Jaap Roelen – 4:20:44
2. Coen Vermeltfoort – VolkerWessels CT + 0:03
3. Jelle Vermoote (BEL) ACROG-Tormans + 0:03
13. Hidde van Veenendaal + 0:03
14. Tibor del Grosso + 0:03
58. Thomas Mijnsbergen + 0:03
59. Tim Marsman + 0:03
63. Jordan Habets + 0:03

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.