Jarno Gmelich Meijling bij de sterksten in Bretagne

Jarno Gmelich Meijling bij de sterksten in Bretagne

Met een knappe vijfde plek kon Jarno Gmelich Meijling terugkijken naar een goede openingsetappe in de Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2).

De Franse driedaagse etappekoers begon met een etappe over 194,8 kilometer van Calanhel naar Plouray. Een uitdagend lastig parcours met de nodige korte klimmetjes kende vier beklimmingen voor de bergtrui en even zoveel tussensprints.
Profiel eerste etappe Kreizh Breizh Elite
Al in de eerste ontsnapping van 13 renners zaten drie blauw-zwarten mee. Dries Hollanders, Stef Krul en Oscar Riesebeek reden met onder andere voormalig Metec-TKH-coureur Wouter Leten (T-Palm-Pôle Wallonie) een minnutje voor het peloton uit. Bij het bereiken van de voet van de eerste klim werden ze ingerekend en kon de koers opnieuw beginnen.

2016-07-30_kopgroep@KBE
Op de derde beklimming van de dag ontstond er een volgende kopgroep van zeventien renners. Dit keer zaten er twee Metec-TKH-ers mee. Opnieuw was Stef mee, dit keer samen met Jarno Gmelich Meijling. In de finale bleven er acht renners, waaronder Jarno, over. In de eindsprint was de Fransman Guillaume Gaboriaud (Occitane Cyclisme Formation) de snelste. Jarno finishte als vijfde.

De man in vorm zag een plekje op het podium de mist in gaan. ,,Het was de hele dag volle bak koersen’’, puft hij uit. ,,Maar het is nu uitrusten en morgen hebben we twee etappes op het programma.’’

Uitslag
1. Guillaume Gaboriaud (FRA) Occitane Cyclisme Formation – 4:32:23
2. Jeroen Meijers – Rabobank Development Team + 0:00
3. Clément Mary (FRA) Sojasun Espoirs- ACNC + 0:00
5. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
27. Oscar Riesebeek + 2:40
29. Jasper Hamelink + 2:40
37. Stef Krul + 2:40
114. Tijmen Eising + 16:54
DNF Dries Hollanders

Geen reactie's

Geef een reactie