Jarno Gmelich Meijling tweede Eurode Omloop

Jarno Gmelich Meijling tweede Eurode Omloop

De Metec-TKH-mannen bevestigden in de laatste wedstrijd voor de Topcompetitie hun status als beste ploeg.

De 20e uitvoering van de Eurode Omloop werd verreden op het bekende parcours van 12,8 kilometer rondom start- en finishplaats Kerkrade. Per ronde kregen de renners drie beklimmingen voor de wielen: de Toupsberg (0,6 m, 5,4% gem., max 10,6%), de Haanraderweg (1,0 km, 7% gem., max 12%) en de Kloosterlindenweg ook wel bekend als ‘het Duivelsbos’ (0,8 km, 4,2% gem., max 11,3%). Deze ingrediënten stonden vooraf al garant voor een selectieve koers.
Al snel vormde zich een kopgroep van zestien renners, met daarbij drie Metec-TKH-mannen. De groep met Jarno Gmelich Meijling, Robbie van Bakel en Lars van den Berg kregen half koers gezelschap van 22 renners, met daarbij Dylan Bouwmans en Jasper Hamelink.

In de daarop volgende ontsnappingspogingen was Robbie de actiefste renner. Hij probeerde een keer of vier uit de greep van de achtervolgende groep te komen. Toen uit de laatste vluchtgroep Sjoerd Bax (Delta Cycling) demarreerde kon hij net niet volgen. Jarno probeerde nog naar de eenzame fietser over te steken, maar ook hij haalde hem niet bij. Achter de ontketende Bax finishte Jarno nog net als tweede.

,,Ik zat in bijna elke kopgroep mee’’, kijkt Robbie als winnaar van de prijs voor de strijdlustigste renner terug. ,,Maar op het einde was het beste er bij mij wel vanaf.’’ Toen nam Jarno de rol van vooruitgeschoven pion over. ,,Ik probeerde in de laatste ronde naar Bax over te steken’’, vertelde Jarno. ,,Maar ik kwam niet veel korter. De sterkste renner wint hier. Gelukkig kon ik tweede worden, dan ben je toch de een-na-sterkste. We laten als ploeg hier wel zien dat we terecht het ploegenklassement winnen. We zijn over de breedte gewoon heel goed.’’

In de klassementen deden de mannen het heel behoorlijk. Het ploegenklassement wonnen de mannen met overmacht. De geblesseerde Jasper de Laat werd toch nog vijfde in de individuele eindstand, Tijmen Eising werd zesde. In het jongerenklassement werd Jim Lindenburg tweede en Dylan zesde. Jasper de Laat werd ook nog eens vijfde in het bergklassement.

Uitslag
1. Sjoerd Bax – Delta Cycling – 3:40:!2
2. Jarno Gmelich Meijling + 0:40
3. Jason van Dalen – Delta Cycling + 0:40
6. Jasper Hamelink + 0:40
12. Dylan Bouwmans + 2:05
18. Lars van den Berg + 2:05
29. Robbie van Bakel + 4:00
DNF Thijs de Lange
DNF Tijmen Eising
DNF Jim Lindenburg

Geen reactie's

Geef een reactie