Jarno Gmelich Meijling tweede in proloog Wattmeister

Jarno Gmelich Meijling tweede in proloog Wattmeister

Tijdens de proloog van de Wattmeister-competitie wist Jarno Gmelich Meijling het een-na-hoogste Wattage te trappen.

In de strijd om een stage-contract bij de WorldTour-ploeg Katyusha-Alpecin werd gisteren het openingsevenement van de Topcompetitie Wattmeister Challenge gereden. De organisatie wil in een aantal wedstrijden op zoek naar de renner met het hoogste wattage per kilogram lichaamsgewicht. Dit wordt bepaald tijdens een test van ca. 1 uur waarbij via een van te voren bepaald protocol op een Smart Trainer (Tacx Neo die daar staat maar met eigen fiets erop) in een Tacx software omgeving gereden wordt.

Delta Cycling-renner Luuc Bugter was de renner die het hoogste Wattage wist te trappen. Met 447 Watt (bij 81,9 kilo goed voor 5,46 W/kg) deed hij net meer dan Jarno (420W – 76,6kg – 5,48W/kg). De Brits Stephen Williams bleef het langst fietsen. De SEG Racing Academy-renner trapte met 5,78 Watt per kilogram lichaamsgewicht (357 Watt bij een gewicht van 61,8 kg.) het hoogste gemiddelde.

De uitslag van de eerste Wattmeister Challenge was ook van belang voor de truien en de volgorde van de ploegleiderswagens in de Ster van Zwolle. In de openingswedstrijd van de Topcompetitie start Jarno in de bolletjestrui, terwijl de ploegleiderswagen als tweede in de karavaan zal rijden.

Geen reactie's

Geef een reactie