Jarno Gmelich Meijling vierde in Kustpijl

Jarno Gmelich Meijling vierde in Kustpijl

In een vertraagde Kustpijl werd Jarno Gmelich Meijling knap vierde.

Hoe onmisbaar vrijwilligers voor een wielerkoers zijn, bleek maar weer eens in De Kustpijl – Knokke-Heist (UCI 1.2). De wedstrijd die normaal gesproken 197,0 wedstrijdkilometers zou tellen, werd ingekort tot een schamele 124,0 km, goed voor 14 lussen van 8,7 kilometer. Het zou een vertraging van twee uur opleveren.

Dat zorgde er meteen voor dat vanuit het vertrek er een hoog tempo werd aangenomen. Verschillende vluchtpogingen van eenlingen kregen geen ruimte, maar een groepje van negen, met daarbij Thijs de Lange, wist een half minuutje voorsprong te nemen. Zij kregen gezelschap van een twaalftal renners, waaronder Sjoerd Kouwenhoven en Robbie van Bakel. In het eerste uur raffelden de mannen 46,6 kilometer af.

Voorbij half koers wist een elftal renners, met Jarno Gmelich Meijling, het verschil van een kleine twee minuten te overbruggen. De kopgroep van 33 renners zou uit gaan maken wie de koers op zijn naam mocht schrijven. Het peloton werd twee rondes voor het einde uit koers genomen.

Een achttal renners wist zich los te maken van wat je zowel de kopgroep als het peloton zou kunnen noemen. Ook Jarno zat bij dat octet dat snel veertig seconden voorsprong nam. Hij probeerde nog om een groepssprint te ontlopen, maar kreeg geen ruimte. Daarop was de Belg Christophe Noppe (Sport Vlaanderen-Baloise) de snelste in de sprint. Jarno werd knap vierde.

Bekijk de reportage op Focus WTV.

Uitslag
1. Christophe Noppe (BEL) Sport Vlaanderen-Baloise – 2:51:55
2. Jelle Mannaerts (BEL) Tarteletto-Isorex + 0:00
3. Jerome Baugnies (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:00
4. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
25. Robbie van Bakel + 0:44
26. Thijs de Lange + 0:44
29. Sjoerd Kouwenhoven + 0:44
DNF Johim Ariesen
DNF Jasper Hamelink
DNF Stefan Kreder
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie