Jarno Gmelich Meijling wint NCK

Jarno Gmelich Meijling wint NCK

Met zijn ploeg UW&TC De Volharding is Jarno Gmelich Meijling Nederland kampioen ploegentijdrit geworden.

In de polders rond om Dronten werd het Nederlands Clubkampioenschap verreden. De ploegentijdrit over 52,0 kilometer was een natte, koude en soms gladde aangelegenheid. Voor de (semi-)professionele wielrenners is de enige gelegenheid om voor hun club uit te komen.

Jarno Gmelich Meijling stond samen met Wilco Kelderman (Team Sunweb), Jos van Emden (Lotto-Jumbo), Luuc Bugter en de Australiër Mitchell Mulhern (Delta Cycling) en Marten Kooistra (SEG Racing Academy) aan het vertrek.

,,Het is prachtig om hier met die mannen de winst te kunnen pakken’’, vertelde Jarno na afloop. ,,Ik zat op een lastige plek. Ik zat voor Jos en zakte dus terug als hij op kop kwam. Dat was elke keer volle bak om alleen maar aan te kunnen pikken. Die gast rijdt zo hard! Echt niet normaal… In het tweede deel reden we op een gegeven moment ruim 65 kilometer per uur. Ik dacht toen bij mezelf: ‘zo hard, dat kan niet!’.

Verder kwamen ook Sjoerd Kouwen hoven voor Westland Wil Vooruit (3e), Tijmen Eising voor NWV Groningen (4e) en Dylan Bouwmans en Lars van den Berg voor hun club Willebrord Wil Vooruit (7e) uit.

V.l.n.r: Mitchell Mulhern (AUS), WIlco Kelderman, Luuc Bugter, Jarno Gmelich Meijling en Jos van Emden.

Geen reactie's

Geef een reactie