Jarno Gmelich Meijling wint Ronde van Limburg

Jarno Gmelich Meijling wint Ronde van Limburg

In de Ronde van Limburg mocht Jarno Gmelich Meijling in, een door Metec-TKH gedomineerde koers, het zegegebaar maken.

De vierde wedstrijd in de Topcompetitie was een lastige klauterkoers door Zuid-Limburg. De 64e Ronde van Limburg kende 185,8 lastige kilometers tussen startplaats Stein en finishplaats Genhout. Er waren tien gedoteerde beklimmingen, waarvan de Adsteeg zowel de eerste als de laatste was.

De eerste wedstrijdkilometers (op diezelfde Adsteeg) schudde het peloton direct wakker. Na een hele serie aanvallen kwam een drietal renners voorop. Rode Wattmeistertruidrager Jasper de Laat had gezelschap van Daan Meijers (Delta Cycling) en Arvid de Kleijn (Baby-dump CT). Laatstgenoemde zat op de bagagedrager om de kansen van zijn ploeggenoten te verdedigen. De voorsprong bedroeg maximaal een minuut, maar was na de eerste finishpassage voorbij.

De finale werd gekleurd door een tweetal. Tijmen Eising en Ike Groen (Delta Cycling) namen de aanval van hun ploeggenoten over en ook zij kregen een minuut voorsprong. Maar door achtervolgend werk van Destil-Jo Piels CT en Baby-dump CT werd het tweetal aan de voet van de laatste passage van de Adsteeg weer ingerekend.

Jarno Gmelich Meijling zag bovenop deze laatste klim zijn kans schoon en sprong weg. Na een korte solo mocht hij het zegegebaar maken. De ereplaatsen waren voor de eerdere vluchters De Kleijn (tweede) en Eising (toch nog derde).

,,Ik ben zo enorm blij’’, hijgde Gmelich Meijling kort na de finish. ,,Deze koers wil ik al tien jaar winnen. De Ronde van Limburg is een begrip in het peloton. En als ik het dan ook nog op zo’n manier kan afmaken, dan heb ik daar eigenlijk geen woorden voor. Eigenlijk was Tijmen de man, maar ze gingen weer vol rijden. Op de Adsteeg zat ik goed van voren en ik wist dat boven het moment was om te gaan. Die laatste kilometers deden pijn, maar de winst compenseert veel!’’

Uitslag
1. Jarno Gmelich Meijling – 4:23:29
2. Arvid de Kleijn – Baby-dump CT + 0:02
3. Tijmen Eising + 0:02
14. Jim Lindenburg + 0:02
25. Stef Krul + 0:02
35. Jasper de Laat + 4:43
44. Lars van den Berg + 5:05
50. Jasper Hamelink + 5:43
DNF Sjoerd Kouwenhoven

Geen reactie's

Geef een reactie