Jason van Dalen kleurt eerste dag in Polen

Jason van Dalen kleurt eerste dag in Polen

Op de eerste dag van de Poolse etappekoers Wyścig Solidarności i Olimpijczyków kregen de renners twee ritten voorgeschoteld.

Het eerste deel van de openingsdag van de Międzynarodowy Wyścig Kolarski “Solidarności” i Olimpijczyków (UCI 2.2) was verdeeld in twee losse ritten-in-lijn. In de ochtend reden de mannen een rit over 75,1 vlakke kilometer van Pabianice naar Łódź.

In de korte rit probeerden twee renners aan de kracht van het peloton te ontsnappen, maar de gezamenlijke krachten van de sprintersploegen waren te sterk. De Pool Patryk Stosz (Vosters-ATS Team) was daarin de snelste. Ramon van Bokhoven werd achtste, vlak voor Jason van Dalen.

In de avond reed het peloton van Kutno naar Płock. Ook in deze 96,9 km kregen de renners geen noemenswaardige obstakels voor de wielen.

Ook het koersverloop leek op dat van de ochtendrit. Met dat verschil dat de vlucht van de etappe uit drie renners bestond, waaronder ook Jason van Dalen. De koplopers kregen slecht twee minuten voorsprong en hoewel de vlucht lang duurde, op twee kilometer voor de meet waren de twee overgebleven vluchters er aan voor de moeite. Vervolgens was het Nick Brabander (VolkerWessels CT) die de zege pakte. Ramon van Bokhoven sprintte naar plek vier.

,,Het ging erg hard’’, pufte Jason na de streep. ,,Onderweg verloren we onze derde man. Die kwamen we in de finale te kort en werden we op twee kilometer teruggepakt. Ik heb onderweg nog wel twee bonificatieseconden kunnen pakken, dus dat is goed voor het klassement.’’ In dat klassement staat Jason op plek acht.

Ook Ramon was blij met zijn sprint. ,,Het was een lastige aankomst met een aantal bochten kort voor de streep. Ik kwam met snelheid uit de laatste bocht en er zat nog veel op. Dus ik weet zeker dat ik nog eens kort ga eindigen deze week!”

Geen reactie's

Geef een reactie