Jason van Dalen weer kort in Polen

Jason van Dalen weer kort in Polen

Op de tweede dag van de Poolse etappekoers Wyścig Solidarności i Olimpijczyków kregen de renners een lange rit voorgeschoteld.

De tweede etappe van de Międzynarodowy Wyścig Kolarski “Solidarności” i Olimpijczyków (UCI 2.2) was een 191,6 kilometer lange rit van Koluszki naar Sieradz zonder noemenswaardige obstakels onderweg.

Een hectische openingsfase met een spervuur aan aanvallen werd beëindigd toen er een massale valpartij -waar ook Sjoerd Bax bij lag- was. Daarna keerde de rust in het peloton terug. Een tweetal renners durfde het aan weg te rijden en kregen al snel een reuzenvoorsprong van elf minuten.

In de finale sloeg het peloton op hol en smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Twintig kilometer voor de meet scheurde het peloton in groepen uiteen. Lars Hohmann, Rick Ottema en Jason van Dalen hadden zich niet laten verrassen en maakten deel uit van de eerste waaier.

Op de streep sloeg Casper van Uden een dubbelslag. De Team DSM Development-renner won de etappe en nam ook de leiding in het klassement over. Jason van Dalen werd zevende.

,,Het was een beetje een rare dag’’, keek Jason terug. ,,In de openingsfase werd er vól gekoerst en toen het stil viel, ging het ook écht rustig. Maar in de finale werd er weer gas gegeven. Er werden niet echt waaiers getrokken, maar het lint scheurde gewoon. Gelukkig kon ik nog naar een redelijk korte plek sprinten.’’

Geen reactie's

Geef een reactie