Jasper Hamelink in bergtrui Loir-et-Cher

Jasper Hamelink in bergtrui Loir-et-Cher

Jasper Hamelink pakte op een slimme manier de bergtrui In de Franse UCI-etappewedstrijd Tour du Loir-et-Cher E. Provost (UCI 2.2).
De vierde etappe mocht bestempeld worden als de koninginne-etappe. De 189,5 kilmoeter lange rit van en naar Angé ging constant omhoog en omlaag. Onderweg waren er ‘slechts’ drie beklimmingen waarop punten te verdienen waren.

Parcours 4e etappe Tour du Loir-et-Cher

Start 4e etappe Tour du Loir-et-Cher

De eerste aanval in de koude en windige rit kwam op naam van Dries Hollanders. Hij kreeg maar weinig ruimte. Aanval na aanval werd teruggereden. Door het lastige parcours en het hoge tempo gaven veel renners op. Onder hen was ook Maarten van Trijp. Na de eerste beklimming, waarop Jasper Hamelink als derde boven kwam en twee puntjes sprokkelde, reed er een groep van zes renners weg. Dries reed opnieuw weg en kreeg onder meer Bram Nolten (Parkhotel Valkenburg) en Jeff Vermeulen (Cycling Team Jo Piels) mee. Het peloton, onder leiding van Team Sparebanken Sør en de Nationale ploeg Duitsland, liet de voorsprong niet al te ver oplopen. Ook de samenwerking in de kopgroep liet te wensen over, dus werden de vluchters weer vlot ingelopen.

In de aanloop naar de tweede bergsprint trok Jasper, samen met de Duitser Kersten Thiele (Nationale ploeg Duitsland), opnieuw in de aanval. Even later sloten Gert-Jan Bosman (Cycling Team Jo Piels) en de Hongaar Zsolt Der (Team Vorarlberg) aan. Jasper wist nog net als eerste de top te bereiken, maar even later wist het peloton de vier vluchters in te rekenen.

Bij het binnenrijden van de finale reed de Deense ex-Saxo Bank-renner Jonas Aaen Jørgensen (Riwal Platform Cycling Team) samen met de Zwitserse ex- IAM Cycling-prof Patrick Schelling (Team Vorarlberg) weg. Ondanks de gezamenlijke krachten van de sprintersploegen wist het duo voorop te blijven. Op de streep was Schelling sneller dan Jørgensen. Met zijn overwinning nam Schelling ook de leiderstrui over.

Jasper mocht na de finish naar het erepodium om de bergtrui in ontvangst te nemen.

Uitslag
1. Patrick Schelling (SUI) Team Vorarlberg – 4:39:51
2. Jonas Aaen Jørgensen (DEN) Riwal Platform Cycling Team + 0:00
3. Elmar Reinders – Cycling Team Jo Piels + 0:19
22. Oscar Riesebeek + 0:19
54. Dries Hollanders + 0:19
56. Stef Krul + 0:19
69. Jasper Hamelink + 3:57
85. Robbie van Bakel + 8:44
DNF Maarten van Trijp

Klassement
1. Patrick Schelling (SUI) Team Vorarlberg – 18:22:55
2. Jonas Aaen Jørgensen (DEN) Riwal Platform Cycling Team + 0:05
3. Fridtjof Røinås (NOR) Team Sparebanken Sør + 0:14
35. Oscar Riesebeek + 0:32
36. Dries Hollanders + 0:40
67. Stef Krul + 10:51
95. Robbie van Bakel + 24:14
98. Jasper Hamelink + 27:38

Geen reactie's

Geef een reactie