Jasper Hamelink derde eindklassement Polen

Jasper Hamelink derde eindklassement Polen

Jasper Hamelink behaalde de derde plek in het eindklassement van de Course Cycliste de Solidarnosc et des Champions Olympiques (UCI 2.2).
De koninginnenetappe van de vierdaagse etappekoers door zuid-oost Polen was met de uitgetekende 195,0 kilometer ook de langste. Vauit startplaats Tarnobrzeg moest er een glooiend parcours, met twee beklimmingen (Zarnowa (134,6 km) en Czarnozeki (163,3 km)), en twee plaatselijke rondes rond Krosno met de beklimming van de Zamek Kamieniec (170,7 km en 187,6 km).

2016-07-01_Et4@WSIO
Al vroeg in de koers reed een zestal renners weg. Een gehavende Johim Ariesen reed in een groepje met de Pool Sebastian Matusiak (Krismar), de Oekraïner Timur Maleev (ISD-Jorbi Continental Team), de Witrus Yauhen Sobal (Minsk Cycling Club) en de Tsjechen Vojtech Hacecky (Whirpool-Author) en Jan Ryba (AS Sparta Praha). Het zestal kreeg zonder problemen acht minuten voorsprong van het peloton. Tijdens de beklimming van de Zarnowa moesten Johim, Ryba en Matusiak de drie anderen laten gaan. Hacecky moest om de Czarnozeki de twee sterksten laten rijden. Hoe wel het peloton stevig uitdunde, werd nog altijd geen serieuze jacht op de vluchters gemaakt.

Terwijl het gat op de twee vluchters langzaam maar zeker kleiner werd, was het kopduo al aan de plaatselijke rondes begonnen. In de laatste beklimming van de dag wist Sobal een klein gaatje te slaan. Met zes tellen voorsprong wist hij de finish te bereiken. Daarmee sloeg de Oekraïner een dubbelslag, want hij won ook het eindklassement. Jasper Hamelink kwam in de groep der favorieten als zevende over de streep, waarmee hij zich van het laagste podiumplaatsje verzekerde.

Jasper Hamelink wint de tweede etappe.

Jasper Hamelink wint de tweede etappe.

,,Het was een best lange dag vandaag’’, vertelde Jasper na de finish. ,,Pas in de finale werd er echt hard gereden. Toen de kopgroep met Johim wegreed, nam geen van de ploegen de verantwoordelijkheid. VERVA reed wel op kop, maar maakte ook niet echt tempo. Tegen de tijd dat CCC de achtervolging inzette was het al te laat. Die laatste twee beklimmingen waren echt superzwaar. Ik was sterk genoeg om bij de eerste groep te blijven. Uiteindelijk was dat genoeg om derde in het klassement te worden.’’

Uitslag
1. Yauhen Sobal (BLR) Minsk Cycling Club – 4:56:45
2. Tymur Maleev (UKR) ISD-Jorbi Continental Team + 0:06
3. Frantisek Sisr (CZE) Klein-Constantia + 1:15
7. Jasper Hamelink + 1:15
18. Jim Lindenburg + 1:39
35. Sjoerd Kouwenhoven + 5:08
DNF Johim Ariesen
DNF Maarten van Trijp

Eindklassement
1. Yauhen Sobal (BLR) Minsk Cycling Club – 17:16:57
2. Tymur Maleev (UKR) ISD-Jorbi Continental Team + 0:12
3. Jasper Hamelink + 0:22
23. Jim Lindenburg + 1:53
34. Sjoerd Kouwenhoven + 4:22

Geen reactie's

Geef een reactie