Jasper Hamelink derde in Midden-Brabant

Jasper Hamelink derde in Midden-Brabant

Na een sterke Ronde van Midden-Brabant van de Metec-TKH-mannen wist Jasper Hamelink als derde over de streep te komen.

De 48e Ronde van Midden-Brabant (nationale klassieker) telde vanuit start- en finishplaats Dongen 164,1 wedstrijdkilometers, verdeeld over drie grote lussen van 40,1 kilometer en twee rondes van 20,9 kilometer. Op zo’n vijf kilometer van de finish(passage) was een 700 meter lange kasseienstrook, waarop nog enig verschil gemaakt kon worden.

Al vroeg in koers reed een kopgroep van zeventien renners weg. Een drietal Metec-TKH-mannen, Jasper Hamelink, Stef Krul en Jim Lindenburg, hadden daarin een plekje gevonden. Goed samenwerkend wist de groep een voorsprong van een minuut te behalen. Een aantal keren leek het peloton het gat naar de kopgroep te dichten, maar daarna stokte het tempo en reden de vluchters weer verder weg.

Uiteindelijk mochten de vroege vluchters om de zege gaan rijden. Een spervuur van demarrages werd door de rest van de groep gecounterd en moest een sprint de winnaar aan gaan wijzen. Daarbij was het Jasper Bovenhuis (Vlasman CT) die het rapst was. Jasper sprintte naar plek drie, vlak voor Stef. Jasper werd achtste.

,,Het was hard werken vandaag’’, pufte Jasper na de koers. ,,We zijn bijna de hele koers vooruit gebleven, maar we hebben nooit meer dan een minuut gehad. In de finale hebben we om de beurt geprobeerd weg te komen, maar er werd steeds gereageerd. Tja, met deze mannen erbij is een podiumplek het hoogst haalbare.’’

Uitslag
1. Jasper Bovenhuis – Vlasman CT – 3:34:52
2. Rick Ottema – Baby-Dump CT + 0:00
3. Jasper Hamelink + 0:00
4. Stef Krul + 0:00
8. Jim Lindenburg + 0:00
16. Tijmen Eising + 0:45
22. Robbie van Bakel + 0:58
44. Dennis van der Horst + 0:58
45. Jelle Nieuwpoort + 0:58
56. Johim Ariesen + 0:58

Geen reactie's

Geef een reactie