Jasper Hamelink kleurt Ronde van Drenthe

Jasper Hamelink kleurt Ronde van Drenthe

De Nederlandse keienklassieker Ronde van Drenthe (UCI 1.1) werd mede kleur gegeven door Jasper Hamelink.

De renners kregen een koers over 197,1 kilometer met vijf keer de beklimming van de beruchte VAM-berg en een kleine dertig kilometer aan kasseien voor de wielen. De koers was verdeeld in een 181,3 kilometer lange serpentine door het Drentse land, gevolgd door twee lokale rondes van 7,8 kilometer door en rond start- en finishplaats Hoogeveen.

Een viertal renners probeerde de een saaie koers te voorkomen. Jasper Hamelink reed samen met lokale held Gert-Jan Bosman (Cycling Team Jo Piels), René Hooghiemster (Baby-Dump Cycling Team), Julius van den Berg (SEG Racing), de Belg Frederique Robert (Crélan-VastgoedService) en de Tsjech Josef Cerny (CCC-Sprandi-Polkowice) lange tijd voor het controlerende peloton uit. Dat hield de vluchters op een voorsprong van maximaal ruim twee minuten om ze na zo’n 120 kilometer weer in te rekenen.

Jasper Hamelink in de kopgroep in de Ronde van Drenthe

Uiteindelijk maakten de opeenvolging van de passages van de VAM-berg het verschil. Een groep van twintig renners kwam voorop te zitten. Geen van de Metec-TKH-renners had een plekje in de sneltrein die naar Hoogeveen raasde gevonden. In de straten van Hoogeveen was het de jarige Jesper Asselman (Team Roompot-Oranje Peoloton) die de groepssprint succesvol probeerde te ontlopen. De voormalige Metec-coureur wist met kleine voorsprong op zijn vluchtgenoten de streep te bereiken.

,,Het eerste deel van de koers was goed’’, klonk ploegleider Adri van Houwelingen gelaten. ,,Jasper zat mee en voerde daarmee zijn taak goed uit. Maar daarna fietsen we helaas achter de feiten aan. Dan zie je toch dat dit een hoger niveau van koersen is. We hebben, op z’n best, nog maar een paar koersjes gereden. Er zijn hier jongens bij die al etappekoersen achter de rug hebben. Dat verschil merk je wel.’’

Uitslag
1. Jesper Asselman – Team Roompot-Oranje Peloton – 4:43:27
2. Mark McNally (GBR) Wanty-Groupe Gobert + 0:01
3. Dylan Groenewegen – Team LottoNL-Jumbo + 0:01
54. Johim Ariesen + 0:49
75. Oscar Riesebeek + 1:04
125. Stef Krul + 8:51
127. Tijmen Eising + 8:51
128. Jarno Gmelich Meijling + 8:51
129. Jasper Hamelink + 8:56
DNF Niels Goeree
DNF Arno van der Zwet

Geen reactie's

Geef een reactie