Jasper Hamelink kleurt slopend NK

Jasper Hamelink kleurt slopend NK

Op het NK Elite kleurde Jasper Hamelink de koers door mee te zitten in de vlucht van de dag.

Het 16,5 kilometer lange parcours over de Muur van Zeddam en ’t Peeske moesten de renners 14 keer afleggen. In totaal kwamen ze daar mee op zo’n 1600 hoogtemeters.

Al in de eerste ronde reed er een groep van zo’n twintig renners in de afdaling van ’t Peeske weg. In een groep met grote namen, zoals lokale favorieten Robert Gesink en Koen Bouwman (Lotto-Jumbo) en Trek-Segafredo-renner Danny van Poppel had ook Jasper Hamelink een plekje gevonden.

De grote vluchtgroep kreeg snel een ruime voorsprong van ruim zes minuten. Roompot-Nederlandse Loterij zag het gevaar en besloot het tempo van het peloton te bepalen. Langzaam maar zeker werd de voorsprong van de vluchtgroep verkleind. In de finale werd de kopgroep door verschillende aanvallen uitgedund, maar ook de resterende groep kon niet uit de greep van het peloton blijven.

In een enerverende finale waarin onder meer Giro d’Italia-winnaar Tom Dumoulin (Team Subweb) en Tour de France-etappewinnaar Lars Boom (Lotto-Jumbo) tevergeefs probeerden om weg te komen, kwam in de straten van ’s-Heerenberg alles weer samen. In de rush naar de streep moest een fotofinish beslissen wie het rood-wit-blauw omgehangen kreeg. Dat was uiteindelijk Ramon Sinkeldam (Team Subweb) die Wouter Wippert (Cannondale-Drapac) met een banddikte wist te kloppen. Tijmen Eising was met een dertiende plek de eerste Metec-TKH-er.

Uitslag
1. Ramon Sinkeldam (Team Sunweb) – 5:19:38
2. Wouter Wippert – Cannondale-Drapac + 0:00
3. Dylan Groenewegen – Lotto-Jumbo + 0:00
13. Tijmen Eising + 0:03
18. Jasper de Laat + 0:03
44. Jarno Gmelich Meijling + 0:20
69. Sjoerd Kouwenhoven + 5:12
76. Johim Ariesen + 12:47
83. Jasper Hamelink + 12:47
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie