Jasper Hamelink tiende in Druivenkoers

Jasper Hamelink tiende in Druivenkoers

Na een sterke koers wist Jasper Hamelink in de Druivenkoers Overijse als tiende te finishen.

De mannen stonden vandaag aan de start van de Druivenkoers Overijse (UCI 1.1). De 196,4 kilometer lange koers rond en door Overijse was verdeeld in een aantal grote rondes en een achttal kleine finalelussen van 12,9 kilometer met de beklimming van de Schavei.

Al vroeg in koers reed een kopgroep van vijf renners, met daarbij Stef Krul, weg. Al snel had het groepje een voorsprong van bijna negen minuten. Onder ideale koersomstandigheden reden de mannen naar het lokale circuit. In de tweede ronde moest Stef zijn vluchters op de Schavei laten gaan, maar wist hij even later terug te komen. Een ronde later was het kaarsje echter uit en moest hij definitief lossen.

Onder leiding van de sprintersploegen kwam het peloton terug bij de koplopers. Met nog drie rondes te gaan reed een groepje van zestien renners, met daarbij Jarno Gmelich Meijling en Jasper Hamelink. De meeste ploegen hadden een mannetje voorin en daarom stokte de achtervolging. Een hele serie ontsnappingen, waardoor Jarno moest lossen, werden geneutraliseerd. In de sprint wist de Belg Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) voor de derde keer op rij de Druivenkoers te winnen. Jasper kwam moegestreden als tiende over de meet.

,,We hebben als ploeg een sterke koers gereden’’, keek Jasper terug. ,,Eerst zat Stef mee in de ontsnapping van de dag, daarna waren Jarno en ik mee in de volgende grote groep en uiteindelijk kon ik tiende worden. Het was een lastige koers met een heel sterk deelnemersveld. Dus ik weet dat ik blij mag zijn met mijn tiende plek.’’

Uitslag
1. Jérôme Baugnies (BEL) Wanty-Groupe Gobert – 4:54:25
2. Amund Grondahl Jansen (NOR) Team Lotto-Jumbo + 0:00
3. Xandro Meurisse (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:00
10. Jasper Hamelink + 0:00
46. Tijmen Eising + 4:55
50. Jarno Gmelich Meijling + 4:55
56. Sjoerd Kouwenhoven + 4:55
DNF Dylan Bouwmans
DNF Thijs de Lange
DNF Stef Krul
DNF Jelle Nieuwpoort

Geen reactie's

Geef een reactie