Jasper Hamelink tweede en vijfde in Polen

Jasper Hamelink tweede en vijfde in Polen

Met een tweede plaats in de laatste etappe van de CCC Tour-Grody Piastowskie (UCI 2.2) verzekerde Jasper Hamelink zich van de vijfde plek in het eindklassement.

De derde etappe bracht de renners van Wałbrzych naar Dzierżoniów. In de afsluitende 162,0 kilometer had de organisatie een groot aantal verrassingen voor de renners verstopt. Zes zware beklimmingen, drie Cat. 1: Walimska, Srebrna Góra en Woliborska, terwijl de finale werd bestreden op de flanken van de Kietlice (Cat. 2).

Profiel 3e etappe CCC Tour

De zwaarste etappe van de driedaagse begon met een vijfmans kopgroep die een kleine voorsprong kreeg. Na de eerste beklimming van de dag vormde zich een kopgroep van zestien. Jasper Hamelink had er een plekje in weten te vinden. Terwijl de regen het de renners nog lastiger maakte, liep de voorsprong op tot boven de drie minuten. Op de derde klim reden de Polen Adam Stachowiak (VERVA-Active Jet) en Marek Rutkiewicz (Wibatech-Fuji) weg uit de leidende groep. Lange tijd leek het er op dat de twee vluchters om de zege mochten strijden, maar in de laatste beklimming van de dag werden ze door het harde werk van de vier in de kopgroep aanwezige CCC-Sprandi-Polkowice-renners weer ingerekend.

Peloton 3e etappe CCC Tour

Ook een late uitval van een vijftal renners werd geneutraliseerd, waarna een groepssprint de etappewinnaar moest aanwijzen. Daarin was de Tsjech Jiří Polnický (VERVA-Active Jet) Jasper net te snel af. De eindzege ging naar de Oekraïner Oleksandr Polivoda (Kolss-BCD Team) met Jasper op de vijfde plek.

Uitslag
1. Jiří Polnický (CZE) VERVA-Active Jet – 3:42:09
2. Jasper Hamelink + 0:00
3. Dariusz Batek (POL) Wibatech-Fuji + 0:00
17. Johim Ariesen + 2:47
18. Tijmen Eising + 2:47
36. Jarno Gmelich Meijling + 2:47
DNF Jordi van Loon
DNF Maarten van Trijp

Eindklassement
1. Oleksandr Polivoda (UKR) Kolss-BCD Team – 10:50:12
2. Michele Gazzara (ITA) Norda-MG.Kvis Vega + 0:11
3. Jiří Polnický (CZE) VERVA-Active Jet + 0:14
5. Jasper Hamelink + 0:19
17. Jarno Gmelich Meijling + 3:10
19. Tijmen Eising + 3:12
29. Johim Ariesen + 14:01

Geen reactie's

Geef een reactie