Jasper de Laat tiende in lastige etappe Loir-et-Cher

Jasper de Laat tiende in lastige etappe Loir-et-Cher

Vaak is een parcours niet zo makkelijk als het er op de routekaart uitziet. Zo ook in de derde etappe van de Tour du Loir-et-Cher.

De derde etappe van de Tour du Loir-et-Cher (UCI 2.2) liep tussen Droué en Vendôme over een afstand van 178 kilometer. Onderweg waren er twee beklimminkjes waarop er punten voor het bergklassement behaald konden worden. In de plaatselijke omloopjes -drie keer te nemen- zat ook nog een verraderlijke klim met een maximale stijging van 15%.

De temperatuur bij het vertrek was zo’n 12 graden. Om het niet koud te krijgen, begonnen de renners gelijk het tempo hoog op te schroeven. Daardoor duurde het een hele tijd voordat de eerste serieuze ontsnapping lucht kreeg. Toen de Fransman Jérémy Bescond (Côtes d’Armor-Marie Morin-Véranda Rideau) en de Oostenrijker Patrick Bosman (Hrinkow Advarics Cycleang) wegsprongen, vond het peloton het tijd voor een massale plaspauze. Logischerwijs liep de voorsprong van het tweetal op kop snel op tot ruim zeven minuten bij het 100 kilometer-punt. Daarop namen de Metec-TKH-mannen de controle van het peloton op zich. Langzaam maar zeker liep de voorsprong van het kopduo terug. Vijftig kilometer voor de meet moest Bosman zijn Franse vluchtgenoot laten rijden en werd het voor Bescond

In de laatste vijftien kilometer schudde de korte steile klim het peloton wakker en brak het in drie delen, waarbij klassementsleider Johim Ariesen in het tweede deel belandde. Op de tweede passage (in de laatste lokale ronde) van dat klimmetje sprong een groepje van zes weg. Daarvan was de Fransman Tony Hurel (Sojasun Espoirs-ACNC) het snelste. De ex-Direct Energie/Europcar-prof nam tevens de gele trui van Johim over. Jasper de Laat bevestigde zijn goede vorm door tiende te worden. Johim verloor het geel, maar bleef wel in het bezit van de groene trui van het puntenklassement.

,,Ze hadden hier een lastige finale uitgetekend’’, pufte Jasper na. ,,Er was eerst een stijl klimmetje, waarna het doorliep met een stuk vals plat op gravel. Daarna was het naar beneden en een bocht of tien tot aan de streep. Ik ben blij met hoe de benen nu zijn. Dat geeft vertrouwen voor de komende dagen!’’

Uitslag
1. Tony Hurel (FRA) Sojasun Espoirs-ACNC – 4:16:54
2. Jonas Vingegaard Rasmussen (DEN) Team ColoQuick + 0:00
3. Asbjørn Kragh Andersen (DEN) Team Virtu Cycling + 0:00
10. Jasper de Laat + 0:19
33. Stef Krul + 0:19
36. Thijs de Lange + 0:19
83. Johim Ariesen + 3:15
100. Dennis van der Horst + 5:06
116. Tijmen Eising + 5:06

Geen reactie's

Geef een reactie