Jasper de Laat in de aanval in de Vlaamse Ardennen

Jasper de Laat in de aanval in de Vlaamse Ardennen

Over de bekende beklimmingen van het Vlaamse voorjaar liet Jasper de Laat zien wat hij kon.

De in de klassieker Dwars door de Vlaamse Ardennen (UCI 1.2) moesten de renners vanuit Erpe-Mere 200 kilometer koersen, met onderweg 13 beklimmingen (zoals de Oude Kwaremont, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg) en een viertal kasseienstroken (o.a. de Haaghoek).

Een tweetal renners van Team Differdange-Lorsch (de Luxemburger Jan Petelin en de Spanjaard Gabriel Reguero Corral) pakte al vroeg een ruime voorsprong. Na zestig kilometer werd de aanval overgenomen door een achttal met daarbij o.a. Jasper de Laat en Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex). In de bergzone maakte een achtervolgende groep van 22 renners, met daarbij Jarno Gmelich Meijling en Jim Lindenbrug, zich los van de rest.

Bij de beklimming van de Muur moest Jasper zijn vluchtgenoten laten gaan. Waar er vooraan vier overbleven, zakte hij terug in een achtervolgend groepje van zeven. Door de goede samenwerking liepen de eerste twee groepen weer samen. Een groep van elf renners ging de plaatselijke rondes op. De Australiër Cameron Meyer (Nationale selectie Australië) koos voor de aanval en soleerde op indrukwekkende manier naar de zege. Jasper moest in de slotfase de achtervolgers laten rijden en kwam als 28e over de meet.

Uitslag
1. Cameron Meyer (AUS) Nationale selectie Australië – 4:53:27
2. Xandro Meurisse (BEL) Wanty-Groupe Goubert + 0:59
3. Maxime Vantomme (BEL) WB-Veranclassic-Aqua Protect + 0:59
28. Jasper de Laat + 4:50
55. Tijmen Eising + 7:29
57. Jim Lindenburg + 9:48
DNF Jarno Gmelich Meijling
DNF Stefan Kreder
DNF Jelle Nieuwpoort
DNF Dennis van der Horst

Geen reactie's

Geef een reactie