Jasper de Laat aanvallend in Vlaamse Ardennen

Jasper de Laat aanvallend in Vlaamse Ardennen

In Dwars door de Vlaamse Ardennen wist Jasper de Laat zich lang van voren te handhaven.

De semi-klassieker Dwars door de Vlaamse Ardennen (UCI 1.1) bracht de renners vanuit start- en finishplaats Erpe-Mere dwars door de Vlaamse Ardennen. De tussenliggende 200 kilometer werd gekenmerkt door een flinke serie bekende heuvels, de eerste na 21 kilometer (Tenbosse) en de laatste (Bosberg) op 60 kilometer van de meet. Aan het eind moesten nog drie lokale rondes van 10,7 kilometer worden gedaan.

Direct uit het vertrek sprong een groepje weg dat uiteindelijk uit zou groeien tot een elftal koplopers. Metec-TKH was daarin vertegenwoordigd door Jasper de Laat. Met een maximale voorsprong van anderhalve minuut bleef de voorsprong van de groep beperkt en werden ze na 80 km koers weer bijgehaald.

Jasper maakte ook deel uit van het volgende groepje dat de aanval koos. Ook zij kregen niet veel ruimte: de maximale voorsprong van 1:48 werd bereikt bovenop de Bosberg. Een groepje van vijf maakte de oversteek en maakte er een tiental koplopers van. Om het moment van samensmelten sprong Jasper met de Belgen Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) en Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise) weg.

De drie koplopers kregen een maximale voorsprong van 22 tellen, maar de krachten van het uitgedunde peloton waren sterker. In de voorlaatste ronde werden de drie ingelopen en zou de koers worden beslist in een massasprint. Daarin was de Belg Robby Cobbaert (Cibel-Cebon) de snelste.

,,Het was weer een ouderwets dagje’’, glunderde Jasper na de wedstrijd. ,,Ik kon de hele dag blijven rijden, dus dat gaat weer de goede kant op. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.’’

Uitslag
1. Robby Cobbaert (BEL) Cibel-Cebon – 4:40:06
2. Gerry Druyts (BEL) Pauwels-VastgoedService CT + 0:00
3. Edward Planckaert (BEL) Sport Vlaanderen-Baloise + 0:00
35. Jasper de Laat + 0:00
54. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
63. Dylan Bouwmans + 0:11
DNF David Dekker
DNF Tijmen Eising
DNF Jasper Hamelink
DNF Jelle Nieuwpoort

Geen reactie's

Geef een reactie