Jasper de laat achtste in GP Criquielion

Jasper de laat achtste in GP Criquielion

De 24e uitgave van de GP Criquielion (UCI 1.2) was de tweede wedstrijd in de Belgische Topcompetitie voor renners tot 25 jaar.

In de openingsfase van de 173,2 kilometer lange wedstrijd tussen Silly en Deux-Arcen
was er een waar spervuur aan demarrages, totdat er na ruim een uur koers onder aanvoering van Lotto-Soudal U23 een eerste groep van 32 renners los wist te breken. Metec-TKH zat er met vier renners bij: Dylan Bouwmans, Jasper de Laat, Stef Krul en Lars van den Berg. De groep reed lange tijd ruim een minuut voor de rest uit.

In de finale reden acht renners op de beklimming van de Denderoordberg weg. Met Jasper, Nils Eekhoff (Development Team Sunweb), Bram Welten (BMC Development Team), de Belgen Stan Dewulf (Lotto-Soudal U23), Lionel Taminaux (AGO-Aqua Service), Arjen Livyns (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), de Brit Mark Stewart (An Post-ChainReaction) en de Duitser Jan Brockhoff (Leopard Pro Cycling) reden in de voorlaatste plaatselijke ronde weg.

Al snel werd duidelijk dat het achttal zou gaan uitmaken wie er met de zege ging lopen. Ondanks een aantal ontsnappingspogingen bleef de groep bij elkaar. Uiteindelijk zou Welten de snelste in de sprint zijn. Jasper werd achtste.

Uitslag
1. Bram Welten – BMC Development Team – 3:58:58
2. Arjen Livyns (BEL) Pauwels sauzen-VastgoedService CT + 0:00
3. Lionel Taminaux (BEL) AGO-Aqua Service + 0:00
8. Jasper de Laat + 0:00
17. Dylan Bouwmans + 1:34
23. Stef Krul + 1:34
29. Lars van den Berg + 1:34
62. Dennis van der Horst + 4:41
79. Jim Lindenburg + 4:41
DNF Bob Olieslagers

Geen reactie's

Geef een reactie