Jasper de Laat derde Luxemburg

Jasper de Laat derde Luxemburg

In de openingsetappe van de Flèche du Sud wist Jasper de Laat als derde te finishen.

De eerste etappe van de Flèche du Sud (UCI 2.2) was een avondetappe rond Berbourg over een 7,8 kilometer lang circuit. Die ronde moest tien keer worden afgelegd, om tot een ritafstand van 78,5 kilometer te komen. Elke ronde moest er een lastig klimmetje worden overwonnen.

Al in de eerste ronde reed een tweetal renners weg. De Rus Maksim Piskunov (Nationale selectie Rusland) en de Sloveen Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum) reden snel ruim twee minuten voorsprong bij elkaar. Daarna jojode de voorsprong tussen één en anderhalve minuut. Twee ronden voor het einde werden de twee ingerekend, waarna de lokale held Tom Wirtgen (AGO-Aqua Service) zijn kans waagde, maar ook hij kon niet uit de greep van het peloton komen.

In de onvoorkoombare massasprint werd een prooi voor de Brit Matt Walls (Nationale Beloftenselectie Groot-Brittannië). Een fotofinish toonde aan dat hij zijn Italiaanse concurrent Filippo Fortin (Team Felbermayr-Simplon Wels) had geklopt. Jasper de Laat wist knap als derde over de meet te komen, terwijl Dennis van der Horst als achtste finishte.

,,Het was een hectische rit’’, weet Jasper. ,,Thijs de Lange is nog gevallen, maar had geen erge verwondingen. In de sprint ging als derde door de laatste bocht. Die was op 300 meter. Die twee kwamen me hard voorbij, terwijl ik ook niet stilviel.’’ Toch kreeg Jasper nog een huldiging. ,,Ik heb de roze trui voor de strijdlustigste renner gekregen. Het is een podiumtrui, maar die staat mooi in mijn verzameling.’’ In het ploegenklassement staat Metec-TKH op de eerste plek.

Uitslag
1. Matt Walls (GBR) Nationale Beloftenselectie Groot-Brittannië – 1:43:19
2. Filippo Fortin (ITA) Team Felbermayr-Simplon Wels + 0:00
3. Jasper de Laat + 0:00
8. Dennis van der Horst + 0:00
20. David Dekker + 0:00
26. Stef Krul + 0:00
89. Danny van der Tuuk + 0:00
112. Thijs de Lange + 1:53

Geen reactie's

Geef een reactie