Jasper de Laat derde in Normandië

Jasper de Laat derde in Normandië

Opnieuw zat Jasper de Laat in de Tour de Normandie in de juiste ontsnapping.

In de zesde etappe van de Tour de Normandie (UCI 2.2) kregen de mannen 166 kilometer voor de wielen. Tussen startplaats Fleury-sur-Orne en de finishplaats Ducey-les-Chéris lag een geaccidenteerd terrein met onderweg drie beklimmingen.

Na een aantal kansarme ontsnappingspogingen van eenlingen of kleine groepjes was het pas na ruim een uur raak. Opnieuw was het Jasper de Laat die een plekje in de vluchtgroep wist te vinden. Samen met de Fransen Damien Gaudin (Equipe Cycliste Armee de Terre) en David Rivière (Vendée U-Pays de la Loire) en de Belg Sébastien Delfosse (WB-Veranclassic-Aqua Protect) pakte hij een maximale voorsprong van een kleine twee minuten. De voorsprong schommelde lang rond die voorsprong, maar het duurde lang voordat de klassementsploeg Fortuneo-Vital Concept het verschil terug kon brengen tot rond de minuut.

Ondanks het hoge tempo wist het peloton de vluchters niet in te reken en mocht het kwartet voor de dagzege sprinten. In de bochtige straten van de finishplaats was Gaudin de sterkste in de eindsprint. De voormalig AG2R/Europcar/Bouygues Telecom-renner klopte Delfosse en Jasper met klein verschil.

Uitslag
1. Damien Gaudin (FRA) Equipe Cycliste Armee de Terre – 3:44:31
2. Sébastien Delfosse (BEL) WB-Veranclassic-Aqua Protect + 0:00
3. Jasper de Laat + 0:00
17. Johim Ariesen + 0:06
51. Jarno Gmelich Meijling + 0:39
57. Stef Krul + 0:45
58. Jasper Hamelink + 0:45
64. Sjoerd Kouwenhoven + 1:31

Tussenklassement
1. Anthony Delaplace (FRA) Fortuneo-Vital Concept

Geen reactie's

Geef een reactie