Jasper de Laat kleurt vijfde etappe Normandië

Jasper de Laat kleurt vijfde etappe Normandië

Tot twee keer toe zat Jasper de Laat in de ontsnapping in de Tour de Normandie.

In de vierde etappe van de Tour de Normandie (UCI 2.2) kregen de renners 174,8 kilometer voor de wielen. Tussen de start in Villers-Bocage en de finish in Bagnoles-de-l’Orne lag een bosrijk en glooiend parcours op de renners te wachten.

Al vroeg ik koers sprong een zestal renners weg uit de greep van het peloton. Het sextet, met daarbij Jasper de Laat, kreeg een maximale voorsprong van een kleine drie minuten. Vlak na de door Jasper gewonnen tussensprint in Gouvrou -na zo’n 80 kilometer- werden de renners weer ingerekend.

Daarna kon het spel weer opnieuw beginnen. Na honderd kilometer was het opnieuw raak. En ook dit keer zat Jasper weer mee. Nu had hij tien medevluchters om het werk onder te verdelen. Al snel liep de voorsprong op naar -opnieuw- een kleine drie minuten. Onder leiding van de Holowesko-Citadel-ploeg werd de voorsprong langzaam kleiner.

Jasper raakte bevangen door de kou en moest zijn medevluchters in de laatste twintig kilometers laten rijden. In de voorlaatste ronde sprong Julius van den Berg (SEG Racing) uit de kopgroep weg. Hij kreeg gezelschap van de Duitser Alexander Krieger(Leopard Pro Cycling) en de Deen Emil Nygaard Vinjebo (ColoQuick-CULT).

Hoewel de zeven overgebleven vluchters in de buurt bleven, mocht het trio om de zege gaan strijden. Daarvan was Van den Berg de snelste. Het peloton volgde op 49 seconden, waarin alleen Tijmen Eising (45e) en Johim Ariesen (47e) nog zaten.

Jasper was in de laatste kilometers niet bij machte om nog enig tempo te maken en finishte op bijna acht minuten. Toch was hij wel tevreden over zijn wedstrijd. ,,Het is toch goed om te zien dat ik dit niveau weer aan kan’’, vertelde hij bibberend. ,,Na die breuk in het heupbeen van vorig jaar is het natuurlijk fijn als je hier weer kunt staan.’’ Om verder te gaan over de koers. ,,Ik schoof in het begin gewoon mee met die groep en toen waren we weg. Toen we teruggepakt werden, heb ik even rustig aan gedaan en bij een lastig en smal stuk door het bos zat ik weer voorin. We hadden toen een sterke groep en werkten goed samen. Na 150 kilometer kreeg ik last van de kou en ging het lampje langzaam uit. Balen natuurlijk, maar van dit soort dagen wordt ik alleen maar sterker.’’

Uitslag
1. Julius van den Berg – SEG Racing – 4:16:34
2. Emil Nygaard Vinjebo (DEN) ColoQuick-CULT + 0:00
3. Thomas Stewart (GBR) JLT-Condor + 0:01
45. Tijmen Eising + 0:49
47. Johim Ariesen + 0:49
91. Jasper de Laat + 7:59
99. Dylan Bouwmans + 12:22
104. Jasper Hamelink + 12:22
122. Jim Lindenburg + 15:47

Tussenklassement
1. Thomas Stewart (GBR) JLT-Condor -18:35:08
2. Bjørn Tore Hoem (NOR) Joker-Icopal + 0:01
3. Julius van den Berg – SEG Racing + 0:03
15. Johim Ariesen + 0:43
34. Tijmen Eising + 0:53
66. Jasper de Laat + 8:00
76. Jasper Hamelink + 12:26
94. Dylan Bouwmans + 18:27
109. Jim Lindenburg + 21:59

Geen reactie's

Geef een reactie