Jasper de Laat stagiair bij Tour-ploeg

Jasper de Laat stagiair bij Tour-ploeg

In augustus gaat Jasper de Laat aan de slag als stagiair bij Wanty-Groupe Gobert.

De 23-jarige Jasper de Laat krijgt de kans om zijn kwaliteiten te bewijzen bij de meest aanvallende ploeg in de Tour de France; de Belgische ProContinentale wielerploeg Wanty-Groupe Gobert.

,,Het is hard gegaan”, grijnst Jasper. ,,Vorig jaar reed ik nog hoofdzakelijk criteriums en nu krijg ik de mogelijkheid om als profwielrenner aan de slag te gaan. Dit is echt een superkans! Ik weet nog niet precies welke koersen, maar de ploeg heeft een mooi programma, dus dat zal wel goed komen.” Jasper rijdt eerst van 4 tot en met 15 augustus de Volta a Portugal (UCI 2.1) voor de Metec-TKH-ploeg. ,,Ik heb natuurlijk super veel zin in die koers. En daarna krijg ik dus de kans om te kijken hoe het er bij een ProContinentale ploeg aan toe gaat. Natuurlijk wil ik een positieve indruk achterlaten om voor volgend jaar een profcontract te verdienen.”

In zijn eerste seizoen liet Jasper al zien dat hij goed uit de voeten kan op dit niveau. In de Volta ao Alentejo (UCI 2.1) werd hij derde in het eindklassement en nam hij de jongerentrui mee naar huis en in de Ster ZLM Toer (UCI 2.1) was hij op de tiende plaats de beste Nederlander in het eindklassement.

Geen reactie's

Geef een reactie