Jasper de Laat strijdend ten onder

Jasper de Laat strijdend ten onder

In de Rhône-Alpes Isère Tour maakte Jasper de Laat deel uit van een kopgroep die pas in de laatste kilometers werd bijgehaald.

Het vertrekpunt van de tweede etappe was de luchthaven bij St. Exupery. De finishlijn was 142,2 kilometer later getrokken in St. Bonnet-de-Mure. Onderweg hadden de renners weer een lastig parcours te overwinnen.

Vanuit het vertrek werd er weer vol gekoerst. Een groep van vijf, met daarbij Dylan Bouwmans, kreeg twintig tellen, maar werd ook weer gegrepen. Ook verdere vluchters kregen voorlopig geen kans. Op de eerste klim van de dag reed een groep van tien renners weg. Op de tweede beklimming ontplofte het peloton en werden de koplopers weer ingerekend.

Daarop sprongen de Italianen Lucas De Rossi (Delko Marseille-Provence KTM) en Marco Bernardinettie (Amore & Vita-Prodir) samen met de Australiër Dylan Sunderland (Bennelong-SwissWellness) weg. Jasper de Laat rook zijn kans en reed naar de drie koplopers toe. Al snel kregen de vier op kop ruim drie minuten voorsprong, maar op het plaatselijke parcours nam de voorsprong snel af.

Met nog zeven kilometer voor de wielen werd het kopkwartet weer ingerekend en moest de beslissing door een massasprint gebracht worden. Daarin was de Italiaanse ex-prof Filippo Fortin (Team Felbermayr-Simplon Wels) de snelste. Moegestreden en wel kwam Jasper de Laat toch nog als negende over de meet.

,,Er werd op die klimmen zo hard gereden’’, keek Jasper de Laat na de koers terug. ,,Toen ik met die andere drie wegreed, dacht ik dat we naar die eerste tien toe reden, maar die waren blijkbaar al teruggepakt. Ik wist dat het nog maar 70 kilometer was en hoopte dat het op de laatste beklimmingen weer uit elkaar gereden zou worden. Maar we werden op het laatst door het hele peloton teruggehaald. Toen was het een zaak om voorin te blijven en nog een mooie ereplaats te rijden. Morgen wordt het weer een lastige rit, maar ik ga ervoor om goed in het klassement te blijven staan. De etappe van zondag wordt waarschijnlijk weer massasprint, dus dan zal het klassement niet wijzigen.’’

Uitslag
1. Filippo Fortin (ITA) Team Felbermayr-Simplon Wels – 3:20:52
2. Jimmy Raibaud (FRA) CR4C Roanne+ 0:00
3. Tom Devriendt (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:00
9. Jasper de Laat + 0:00
22. Jasper Hamelink + 0:00
52. Dylan Bouwmans + 0:00
69. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
86. Thijs de Lange + 0:00
94. Jelle Nieuwpoort + 0:24

Tussenklassement
1. Niklas Larsen (DEN) Team Virtu Cycling – 6:50:45
2. Jerôme Baugnies (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:04
3. Markus Eibegger (AUT) Team Felbrmayr-Simplon-Wels + 0:10
13. Jasper de Laat + 0:24
59. Dylan Bouwmans + 0:49
69. Thijs de Lange + 2:53
85. Jasper Hamelink + 9:45
95. Jarno Gmelich Meijling + 9:45
99. Jelle Nieuwpoort + 10:09

Geen reactie's

Geef een reactie