Jasper de Laat terug in het wit

Jasper de Laat terug in het wit

In de Volta ao Alentejo heeft Jasper de Laat de witte jongerentrui weer terug veroverd.

De derde etappe van de Volta ao Alentejo (UCI 2.1) was met 208,0 kilometer meteen de langste. Tussen de start in Mourão en de finish in Mértola waren, naast drie tussensprints, nauwelijks noemenswaardige beklimmingen gepland, hoewel het parcours ook verre van vlak was.

Vanuit het vertrek werd er weer hard gereden, maar niemand kwam weg. Jasper de Laat pikte bij de eerste tussensprint twee boniseconden mee om weer op gelijke hoogte te komen met de Ierse witte truidrager Edward Dunbar (Axeon Hagens-Berman). Een groepje, eerst zes, later nog maar vier, voor de witte trui ongevaarlijke renners mocht na twee uur een tijd lang voor het peloton uit rijden.

Door de hoge snelheid wist uiteindelijk niemand weg te blijven. In de massasprint heuvelop (de laatste 200 meter met 10% stijging) wist de Colombiaan Juan Molano Benavides (Manzano-Postobon Team) zijn voorwiel als eerste over de streep te drukken.Johim Ariesen werd vierde, Jasper negende. Samen met de vijftiende stek van Jim Lindenburg behaalde de ploeg ook nog eens de winst in het dagploegenklassement.

Dankzij de bonificatieseconden en het verbrokkelde peloton steeg Jasper met stip naar de derde plek in het tussenklassement. Bovendien kreeg hij de witte trui weer om zijn schouders gehangen.

Uitslag
1. Juan Molano Benavides (COL) Manzano-Postobon Team – 4:29:16
2. Christopher Lawless (GBR) Axeon Hagen-Berman + 0:00
3. Carlos Barbero Cuesta (ESP) Movistar Team + 0:02
4. Johim Ariesen + 0:02
9. Jasper de Laat + 0:02
15. Jim Lindenburg + 0:02
16. Bob Olieslagers +0:02
21. Jasper Hamelink + 0:21
52. Dylan Bouwmans + 0:35
54. Stef Krul + 0:40
89. Tijmen Eising + 1:50
Tussenklassement
1. Carlos Barbero Cuesta (ESP) Movistar Team – 12:23:26
2. Rinaldo Nocentini (ITA) Sporting/Tavira + 0:12
3. Jasper de Laat + 0:21

Geen reactie's

Geef een reactie