Jasper de Laat vijftiende in Zuid-Limburg

Jasper de Laat vijftiende in Zuid-Limburg

Jasper de Laat werd na een goed gereden wedstrijd vijftiende in de Volta Limburg Classic

De 44e Volta Limburg Classic (UCI 1.1), voorheen Hel van het Mergelland, telde van en naar Eijsden 198,6 heuvelachtige kilometers. Tussen de profs mochten de mannen laten zien wat ze waard waren over een traject met 31 klimmetjes.

Na een uur koers in natte omstandigheden ontstond een eerste serieuze kopgroep. In verschillende pogingen kwam in totaal 17 renners voorin samen. Stef Krul had een plekje in de eerste groep weten te vinden. Maar met een maximale voorsprong werd het snel duidelijk dat het peloton zo’n grote groep niet zou willen laten gaan. De volgende vluchtgroep bestond uit 26 renners, waaronder Jasper de Laat.

In de finale reed een kwartet renners weg. Het Team Roompot-Nederlandse Loterij-duo Martijn Tusveld en Nick van der Lijke, de Belg Xavier Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) en de Italiaan Marco Canola (Nippo-Vini Fantini) reden op de Camerig weg van de rest. Ze pakten snel een ruime minuut voorsprong, om deze nooit meer uit handen te geven. Tusveld viel door een hongerklop weg.

In de met kasseien geplaveide finishstraat wist Canola, die onderweg al de sterkste leek, de sprint van kop af aan met overmacht te winnen. Meurisse werd tweede, Van der Lijke derde. In de achtervolgende groep wist Jasper met hangen en wurgen bij te blijven en werd knap vijftiende.

,,Ik heb mezelf kunnen laten zien’’, klonk Jasper na de wedstrijd tevreden. ,,Toen de groep ging, moest ik in de achtervolging. Samen met die Noor en eentje van Lotto-Jumbo sprongen we op ’t Meerenlintje naar de kopgroep. Na ons kwamen er nog wat mannen aansluiten en waren we weg. De groep scheurde op die klimmetjes uit elkaar en dan was het vol doorgaan om weer aan te sluiten. Ik was blij dat ik bij de groep kon blijven.’’
Uitslag
1. Marco Canola (ITA) Nippo-Vini Fantini – 4:45:26
2. Xandro Meurisse (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:00
3. Nick van der Lijke – Team Roompot-Nederlandse Loterij + 0:04
15. Jasper de Laat + 0:59
27. Tijmen Eising + 4:00
53. Sjoerd Kouwenhoven + 4:03
63. Stef Krul + 4:11
71. Jasper Hamelink + 8:21
DNF Johim Ariesen
DNF Dylan Bouwmans
DNF Jarno Gmelich Meijling

Geen reactie's

Geef een reactie