Jasper Hamelink wint Parel van de Veluwe

Jasper Hamelink wint Parel van de Veluwe

Vanuit de vroege vlucht wist Jasper Hamelink de nationale klassieker Parel van de Veluwe winnend af te sluiten.
De Parel van de Veluwe is altijd een vreemde eend in de bijt. De koers rond Harderwijk wordt op een woensdagmiddag verreden en kent bovendien als een van de weinige klassiekers zowel een mannen- als een vrouwenkoers (gewonnen door Annemiek van Vleuten van Orica-AIS).

Vanuit het vertrek nam een kopgroep van zes renners de benen. Tijmen Eising en Jasper Hamelink kregen het Cycling Team Jo Piels-duo Rens te Stroet en Sven van Luijk en Wim Kleiman (CT Twente-Salland) en Harry Sweering (Baby-Dump Cycling Team) mee. In geen tijd bedroeg de voorsprong van het sextet zeven minuten. Een drietal, met daarbij locomotief Sven Kramer (NWV Groningen), probeerde de sprong naar voren te maken, maar kreeg het gat niet dicht. Na zo’n 130 kilometer moest Kleiman vooraan de rol lossen.

Kopgroep Parel van de Veluwe

Het peloton, onder leiding van de overige Cycling Team Jo Piels-mannen, scheurde door de wind in waaiers uiteen. Een groep van ruim twintig renners reden vol gas achter de vier overgebleven koplopers, Jasper, Tijmen, Sweering en Te Stroet, aan. Op de plaatselijke rondes probeerden Jasper en Te Stroet met een demarrage uit de greep van de aanstormende achtervolgers te blijven. Met een kleine minuut voorsprong op tien achtervolgers, met naast de opgeslokte Tijmen ook Maarten van Trijp en Arno van der Zwet, begonnen de twee temporijders aan de laatste ronde. Een viertal, waaronder Arno, probeerde de sprong naar voren nog te maken, maar zij kwamen te laat. Jasper wist de lange vlucht op een prachtige manier af te ronden door Te Stroet op de streep voor te blijven.

Jasper wint Parel van de Veluwe

,,Het is natuurlijk geweldig om te winnen’’, vertelde Jasper na afloop. ,,We waren de hele dag met zes renners vooruit. We kregen zeven minuten en dan ga je toch aan de winst denken. In de finale kwam ik met Te Stroet vooruit. Ik heb jaren met hem in de ploeg gereden en weet dat hij me normaal tien keer van de tien klopt. Dus heb ik kortere kopbeurten gedaan dan hij. Want achter ons reden Arno, Maarten en Tijmen. De laatste twee kilometer ben ik niet meer op kop gekomen. We hadden wind op kop, dus was het zaak om pas laat uit zijn wiel te komen. Ik had nog wat over, dus dat lukte!.’’ Voor Jasper is het een beloning voor het harde werk van de afgelopen weken.

Uitslag
1. Jasper Hamelink – 4:17:22
2. Rens te Stroet – Cycling Team Jo Piels + 0:00
3. Mitchell Mulhern (AUS) UWTC De Volharding + 0:09
5. Maarten van Trijp + 0:25
8. Arno van der Zwat + 0:25
10. Tijmen Eising + 0:42
13. Johim Ariesen + 0:48
59. Dries Hollanders + 1:16

Geen reactie's

Geef een reactie