Jens van den Dool 2e en roze

Jens van den Dool 2e en roze

Na een aanvallende koers van de ploeg kwam Jens van den Dool net te kort voor de ritzege in de Ronde de l’Oise.

De eerste etappe van de Ronde de l’Oise (UCI 2.2) liep van en naar Liancourt. De 186,6 kilometer-lange rit kende een lange aanlooplus, afgerond met twee lokale rondes van 13 kilometer.

In een enerverende openingsfase pakte Thijs de Lange een puntje voor zijn bergtrui mee, pakte Dylan Bouwmans bergpunten voor de concurrentie weg en brak er kort een groep van dertig renners los. Ook een groep van zes renners, met daarbij Jens van den Dool, kreeg geen vrijgeleide.

Een groep van -opnieuw- zes renners, mét Tim Marsman, pakte ruim tweeënhalve minuut voorsprong op de hoofdmacht. Ondanks de goede samenwerking werden de vluchters met nog één lokale ronde voor de wielen gegrepen. Voor Jens hét teken om weg te springen. Hij kreeg een Fransmane met zich mee. Dylan waagde zich, eveneens met twee metgezellen, in de tegenaanval.

Waar de tegenaanvallers weer werden ingerekend, mocht Jens om de zege gaan sprinten. Hij kwam echter net te kort en moest toezien hoe de Fransman Anthony Maldonado het zegegebaar mocht maken. Door zijn voorsprong pakte Jens ook de jongerentrui.

,,Dat Tim meezat, zorgde ervoor dat wij alleen hoefden te volgen in het peloton’’, legde Jens uit. ,,Op 25 km van het einde reden we op kousenvoeten weg met een groepje. Daarna reed ik op een klimmetje hard door en kon er alleen iemand van Saint-Michel Auber volgen. Doordat ik sowieso niet zo’n goeie sprinter ben heb ik in de laatste 5 km wel een paar keer geprobeerd van hem weg te komen, maar helaas kon hij steeds volgen. Uiteindelijk klopte hij me in een sprint-à-deux, maar desalniettemin ben ik wel tevreden dat ik na lange tijd weer een mooi resultaat heb.’’

Geen reactie's

Geef een reactie