Jens van den Dool breekt sleutelbeen in chaotische etappe

Jens van den Dool breekt sleutelbeen in chaotische etappe

Ook in de tweede etappe van de Ronde van Kroatië toonden de mannen zich van voren. Jens van den Dool zat in de vroege vlucht, maar kwam in de finale ten val met een gebroken sleutelbeen als resultaat.

De tweede etappe van de CRO Race (UCI 2.1) bracht de renners van Slunj naar Zadar. De 183,0 kilometer lange rit kende een aantal lastige beklimmingen.

De vroege vlucht kwam op naam van een vijftal renners, met daarbij Jens van den Dool. Het quintet kreeg een voorsprong van ruim vijf minuten, maar werd -in de stromende regen- door de Adria Mobil-ploeg van klassementsleider Marko Kump al weer vroeg ingelopen.

Op een lastige klim sprong Dylan Bouwmans met drie renners weg. Niet veel later wist Stef Krul met nog twee renners over te steken. Goed samenwerkend reden de zeven een voorsprong van een kleine minuut bij elkaar. Drie mindere renners moesten de rol lossen, waardoor er een kwartet aan kop over bleef. ,,Daardoor verloren we de renners die ook de zwaksten van de groep waren’’, meende Dylan. ,,Die trokken de snelheid uit de vlucht, dus waren we blij dat we ze kwijt waren.

Maar het viertal moest lijdzaam toe zien hoe de hoofdmacht langzaam maar zeker dichterbij kwam. Op een kleine acht kilometer voor de streep was er een grote valpartij, waarbij Jens van der Dool zijn sleutelbeen brak.

Ondanks de grote valpartij wisten de sprintersploegen zich toch te organiseren, waarna de vluchters alsnog ingerekend werden. De Roemeen Eduard Grosu verraste zijn medesprinters, door in de voorlaatste kilometer een klein gaatje te slaan, dat hij tot de streep wist vast te houden. Arvid de Kleijn sprintte naar plek vijf.

,,Die vent na de finish was even schrikken’’, reageerde Arvid na de meet. ,,Gelukkig kon ik er omheen rijden.’’ Daarmee kwam er voor Arvid een einde aan een tumultueuze etappe. In de beginfase van de etappe maakte hij ook al een en ander mee. ,,We reden een donker tunneltje door en er viel iemand tegen me aan. Ik bleef recht maar voelde iets raars. Had ik zijn fiets aan mijn fiets hangen. Daar kwam ik achter toen ik 200 meter verder was. Natuurlijk moest ik toen stoppen om de fiets lost te maken. Ook moest ik van fiets wisselen, want mijn wiel had een slag. Daarna als een motorcoureur de natte afdaling in. Beneden moest ik ook nog eens van schoen wisselen, want die was ook kapot gegaan. Uiteindelijk kon ik 35 km voor het eind weer aansluiten.’’ Vlak voor de streep was er nogmaals een grote valpartij. ,,Daar kwam ik vrij makkelijk om heen, maar Grosu verraste ons met zijn demarrage.’’

Geen reactie's

Geef een reactie