Jens van den Dool kleurt GP Monseré

Jens van den Dool kleurt GP Monseré

In een kletsnatte GP Monseré reed Jens van den Dool bijna de hele dag voorop.

De GP Jean-Pierre Monseré (UCI 1.1) -de eerste wedstrijd voor de B!ngoal Cup- telde 197,0 wedstrijdkilometers, verdeeld over 10 rondjes tussen Hooglede en Roeselare. Daarin moest de Gitsberg en een kasseienstrook voor een schifting zorgen.

Door de aflastingen in Italië was het startveld in de voorjaarskoers extra goed bezet. Dat sterke deelnemersveld was voor Jens van den Dool geen reden om een voorzichtige koers te rijden. Na wat schermutselingen in de openingsronde, sprong Jens in ronde twee samen met de Belg Lionel Taminiaux (B!ngoal-Wallonie Bruxelles) weg. De Duitser Justin Wolf (Bike Aid) zag de kansrijke ontsnapping en waagde de sprong naar voren. Goed samenwerkend reden de drie koplopers een voorsprong van een kleine vier minuten bij elkaar.

Half koers moest de Belg de rol lossen en waren de twee dappere vluchters op elkaar aangewezen. Vechtend tegen een samenwerkend blok met sprintersploegen was de vlucht gedoemd te mislukken.

In de voorlaatste ronde moest Jens zijn Duitse vluchtgezel laten rijden. Maar ook die was een vogel voor de kat. De sprintersploegen brachten hun snelle mannen in stelling en het was -weinig verrassend- Nederlands kampioen Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step) die de zege pakte.

,,Je weet meteen dat een vlucht met drie en later twee kansloos is’’, grijnsde Jens na de finish. ,,Maar beter zo dan de hele dat in een kletsnat peloton. Het was niet mijn parcours, zo vlak met een kasseistrookje, maar ja. Vooraf wilde ik in de vroege vlucht zitten en dat is gelukt. Eerst waren we met drie, maar die Belg moest zich van zijn ploegleider laten afzakken. Daarna werd het een koppeltijdrit. Misschien dat ik in het begin iets te gek had gedaan en in combinatie met de regen en kou was het daardoor op een gegeven moment helaas op. Maar wel tevreden dat het zo is gegaan. In de uiteindelijke massasprint had ik toch niet ver gekomen, dus nu mezelf mooi kunnen tonen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie