Jens van den Dool kleurt rit Loir-et-Cher

Jens van den Dool kleurt rit Loir-et-Cher

Op dag vier van de Tour du Loir-et-Cher testte Jens van der Dool zijn benen in de kopgroep van de dag.

De vierde rit van de Tour du Loir-et-Cher (UCI 2.2) rond Angé telde 191,5 kilometers, verdeeld over een grote ronde over een op Zuid-Limburg gelijkend terrein en zes relatief vlakke lokale rondes.

Onder mooie koersomstandigheden sloeg het peloton na de start gelijk op hol. Slag-om-slinger werd er gedemarreerd, waardoor het tempo hoog was en de deur achterin wagenwijd open kwam te staan. Dat duurde tot dat een kwartet renners na 70 kilometer eindelijk de ruimte kregen.

Jens van den Dool en zijn drie vluchtmakkers kregen een maximale voorsprong van een kleine drie minuten kreeg. Jens was daarmee zelfs ruime tijd virtueel geletruidrager, maar de Elkov-Author-ploeg van de Tsjechische klassementsleider Jan Bárta hield het tempo strak en reed het gat langzaam maar zeker weer dicht.

Op 15 kilometer van de meet werden de koplopers ingerekend. Een massasprint leek aanstaande, maar in de laatste kilometer sprongen de Fransen Nicolas Debeaumarché (SCO Dijon-Team Materiel-velo.com) en Donavan Grondin (Franse selectie) weg, om pas op de streep bijgehaald te worden. Arvid de Kleijn sprintte naar plek vijf, waardoor hij in het bezit kwam van de groene puntentrui.

,,Dat ik in dat groepje zat, was ideaal, want zo hoefde de rest van de ploeg in het peloton niet te achtervolgen’’, keek Jens terug. ,,Op het finale rondje leek het er lang op dat we een goede kans hadden op weg te blijven, maar helaas ging de voorsprong snel terug toen in het peloton de finale losbarstte. In het peloton heb ik Arvid nog een beetje van voren kunnen houden, maar daarna was de tank wel leeg.’’ Desondanks finishte Jens netjes in de staart van de eerste groep.

Geen reactie's

Geef een reactie