Jens van den Dool kleurt zware etappe

Jens van den Dool kleurt zware etappe

De slopende tweede rit-in-lijn van de Kreiz Breizh Elites zat Jens van den Dool lang in de kopgroep van de dag.

De derde rit in de Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2) reed het peloton van Ploërdut naar Carhaix-Plouguer. In de tussenliggende 180,5 kilometer moest er heel wat hoogtemeters overwonnen. Ook de finaleronde -negen keer af te leggen- was bovengemiddeld lastig.

In de hectische openingsfase was er een spervuur aan demarrages. Veel pogingen waren gedoemd te mislukken, maar toen een zevental met Jens van den Dool ten aanval trok, kregen zij wel enige ruimte. Het septet werd eerst opgeslokt door een grote achtervolgende groep en niet veel daarna sloot -vlak voor de eerste finishpassage- ook de rest van het peloton weer aan.

Ook op de plaatselijke rondes werd er constant gedemarreerd. Af en toe kon een groepje wat meer ruimte pakken, maar meestal werden de vluchters weer snel gegrepen. De Britse nummer drie van een dag eerder, Samuel Watson (Britse nationale ploeg) wist in de voorlaatste ronde weg te komen uit een viertal vluchters, om daarop solo naar de streep te rijden. In het uitgedunde ‘peloton’ wist Hartthijs de Vries zich goed te handhaven en hij werd 20e.

,,Het was een zware dag’’, keek Jens terug. ,,Ik heb in de eerste twee uur veel meegesprongen, maar geen enkel groepje kreeg een grote voorsprong. Ik heb die inspanningen in de finale moeten bekopen en werd op zo’n 25 kilometer uit het nog maar kleine peloton gelost.’’

Geen reactie's

Geef een reactie