Jens van den Dool voorin in Tsjechië

Jens van den Dool voorin in Tsjechië

Ook in de laatste etappe van de Sazka Tour kleurde een Metec-SOLARWATT-renner de koers.
In de vierde etappe van de Tsjechische Sazka Tour (UCI 2.1) reed het peloton van Šumperk naar Šternberk. Howel er in de 174,1 kilometer lange rit minder hoge bergen overwonnen moesten worden, was het parcours lastig genoeg. Ook in het plaatselijke rondje -7 kilometer, vier keer te rijden- was een lastig pukkeltje opgenomen.

In de openingsfase probeerden verschillende renners uit de greep van de hoofdmacht te komen, maar het duurde ruim een uur, voordat een zestal renners een gat wisten te slaan. Onder hen ook Jens van den Dool. De kopgroep reed snel een voorsprong van ruim 2:30 bij elkaar te trappen.

Onder leiding van Team BikeExchange en Uno-X Pro CT wist het peloton de vluchters voor de eerste doorkomst in te rekenen. In de finale gebeurde hetzelfde als in de etappe een dag eerder. De Italiaan Filippo Zana (Bardiani-CSF-Faizané) en de Noor Tobias Halland Johannessen (Uno-X Pro CT) reden weg van de concurrentie en opnieuw zegevierde de Noor. Het eindklassement was voor de Italiaan. Op plek 20 was Tim Marsman de beste in de daguitslag.

Na de finish was Jens blij dat het er op zat. ,,De benen waren al aardig leeg van de afgelopen dagen, maar nu heb ik het laatste beetje eruit geperst’’, lacht hij. ,,Ik had vanmorgen niet gedacht dat ik dit nog zou kunnen. Al vroeg in de wedstrijd reden we over een klim die 5-6% gemiddeld was. Er waren drie mannen weggereden en vlak onder de top kon ik bij hen aansluiten. Later kwamen er nog twee WorldTour-renners bij en waren we met zes man. We hebben wel heel de dag hard gereden, maar nooit veel voorsprong gekregen. Vlak voor de eerste finishpassage werden we weer ingelopen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie