Jim Lindenburg achtste in Houtse Linies

Jim Lindenburg achtste in Houtse Linies

In de Omloop van de Houtse Linies kwam Jim Lindenburg als achtste over de streep.

De vrije nationale klassieker Omloop van de Houtse Linies kende de 31e editie. In de polders rondom start- en finishplaats Den Hout had de wind vrij spel. Ook de kasseienstrook van de Dordrechtseweg zou weer voor scherprechter kunnen spelen.

Vanaf de eerste kilometer was er strijd en al snel viel het peloton in waaiers uiteen. In de eerste groep van 21 renners zaten Dylan Bouwmans, Jim Lindenburg en Maarten van Trijp mee. Langzaam maar zeker eiste de zware omstandigheden de tol van de renners. Eerst moest Dylan de anderen laten gaan en toen de leidersgroep uiteen scheurde zaten ook Jim en Maarten aan de verkeerde kant van de scheur. Een vijftal renners, met daarbij het trio Destil-Jo Piels renners Dion Beukeboom, Twan Brusselman en Tim Kerkhof, Robbert de Greef (Baby-Dump Cycling Team) en de Belg Benjamin Verraes bleven vooruit. Goed samenwerkend reden ze de rest op achterstand.

In de finale was Brusselman de eerste die een demarrage plaatste. Hij kreeg gelijk een mooie voorsprong, omdat zijn ploegmaats het spel goed speelden. In de laatste kilometers kreeg de winnaar van 2015 gezelschap van zijn ploegmaat Beukeboom (winnaar in 2011). Met ruime voorsprong op de achtervolgers reed het tweetal naar de streep waar Brusselmans het zegegebaar mocht maken. Kerkhof completeerde het podium. Op ruime achterstand knokte Jim zich naar een achtste stek.

,,Dit was wel een eerlijke koers’’, bekende ploegleider Robin Chaigneau na afloop. ,,De wind maakte het echt slopend, waardoor alleen de sterksten voorin overbleven. We hadden in eerste instantie drie man mee, maar Dylan moest er al vroeg af, Maarten was nog vermoeid na het rijden van de Ronde van Groningen gisteren en de Destil-Piels-mannen staken Jim professioneel in het pak. En de rest weet dat er nog werk aan de winkel is.’’

Uitslag
1. Twan Brusselmans – Destil-Jo Piels Cycling Team – 4:03:29
2. Dion Beukeboom – Destil-Jo Piels Cycling Team + 0:01
3. Tim Kerkhoff – Destil-Jo Piels Cycling Team + 1:40
8. Jim Lindenburg + 3:53
29. Dylan Bouwmans + 1 ronde
DNF Stefan Kreder
DNF Bob Olieslagers
DNF Lars van de Berg
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie