Jim Lindenburg dertiende in Italië

Jim Lindenburg dertiende in Italië

In dienst van de nationale ploeg reed Jim Lindenburg naar een knappe dertiende plek in de Coppa dei Laghi – Trofeo Almar (1.Ncup).

De wedstrijd voor renners jonger dan 23 jaar ingedeeld in nationale ploegen over 180 kilometer van Sesto Calende naar Angera werd verreden over een omloop van 37 kilometer die vier keer gerond moest worden. Onderweg moesten de renners een hele serie beklimminkjes zien te overleven.

Profiel Coppa dei Laghi - Trofeo Almar

De koers werd lange tijd door de Franse ploeg in de greep gehouden. Een ontsnapping van Benoît Cosnefroy droeg tot diep in de finale, waarna de Italianen de regie overnamen. In de laatste bocht ontregelde een valpartij een door de Azzuri strak geregisseerde eindsprint. In de natte straten van de finishplaats moest een fotofinish de beslissing brengen. Daarin was de Rus Alexandr Kulikovskiy net sneller dan de Fransman Dorian Godon. Jim Lindenburg maakte deel uit van het eerste deel van het uitgedunde peloton en werd verdienstelijk dertiende.

2016-07-31_Jim@CdL-TA

,,In begin van de koers moesten de benen er even in komen’’, blikte Jim na de finish terug. ,,Ik heb een aantal keer geprobeerd aan te vallen maar kreeg niet de ruimte.’’ Achter de rug van de uiteindelijke vluchter had de 19-jarige renner echter zijn plek in de groep wel gevonden. ,,Ik kon met de beste klimmers mee’’, klinkt het zonder valse bescheidenheid. ,,Ik was tijdens de koers al blij dat mee kan in een internationaal veld.’’ In de finale kwam hij in een groep van 23 renners vooruit. ,,Ik speelde echt met de gedachte een korte uitslag te kunnen rijden. Op driehonderd meter voor de finish was er nog een lastige bocht . Ik zat daar in vijfde positie ideaal geplaats. Maar voor me schoven ze onderuit. Ik slipte en raakte met mijn wiel Jasper (de Laat, red.) zijn voet, waardoor ik kon blijven zitten. Dat was echt bizar. Uiteindelijk werd ik dertiende, maar dat had dus korter kunnen zijn.’’

2016-07-31_ploeg@TA-CdL

Uitslag
1. Alexandr Kulikovskiy (RUS) 4:08:50
2. Dorian Godon (FRA) + 0:00
3. Riccardo Minali (ITA) + 0:00
6. Jasper de Laat – TWC Tempo + 0:00
13. Jim Lindenburg + 0:00
53. Maik van der Heijden – Rabobank Development Team + 1:03
62. Jelle van Nieuwpoort – Rabobank Development Team + 2:20
DNF Jaap de Jong
DNF Roel van der Stegen

Geen reactie's

Geef een reactie