Jim Lindenburg finisht eerste 1.1-koers

Jim Lindenburg finisht eerste 1.1-koers

In de sterkbezette Ronde van Limburg (UCI 1.1) wist Jim Lindenburg  moegestreden de streep te bereiken

De Belgische Ronde van Limburg is een oude klassieker. De eerste editie van de koers werd al in 1919 verreden. De 200,0 kilometer lange koers, met start en finish in Tongeren kende een grote omloop van 167 kilometer en 3 lokale rondes van 11 kilometer. Onderweg stonden er 16 beklimmingen en vijf kasseienstroken op het menu.

2016-06-12_Parcours@RvL

Na een hele serie aanvallende schermutselingen, waarbij er zelfs groepen van ruim twintig man vooruit reden, duurde het een lange tijd voordat een groepje een serieuze voorsprong kreeg. Het trio Rob Ruijgh (Crélan-Vastgoedservice) en de Belgen Pieter Serry (Etixx-Quick.Step) en Wietse Bosmans (Beobank-Corendon) pakte snel een grote voorsprong. Bosmans moest na materiaalpech (en met slechte benen) de kopgroep laten gaan. Half koers bedroeg de voorsprong van de vluchters 6:30. Terwijl de regen gestaag begon te vallen, wist het peloton het verschil beetje-bij-beetje terug te brengen. Gesloopt door het slechte weer knepen steeds meer renners in de remmen. Ook door valpartijen, waaronder Tijmen Eising ‘zonder erg’, werden veel renners uitgeschakeld.

De koplopers hielden tegen beter weten in vol en hadden bij de voorlaatste doorkomst een kleine minuut voorsprong.  Serry probeerde de streep nog alleen te bereiken, maar in de laatste vijf kilometer werd hij bijgehaald. In de sprint van de uitgedunde groep werd een prooi voor de Belg Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert). Jim Lindenburg was de enige Metec-TKH-renner die de streep wist te bereiken. Hij werd 72e op 47 seconden van de winnaar.

2016-06-12_Jim@RvL

,,Het ging best goed vandaag’’, vertelde Jim na afloop. ,,We hebben in het begin van de koers proberen mee te zitten, maar dat lukte niet. Het was mijn eerste 1.1-koers vandaag, maar het was op zich best goed te doen. De finale was met al die grote mannen wel hard, maar ik kon behoorlijk meekomen. Het is dat ik in de laatste kilometer gehinderd werd, anders had ik gewoon in het peloton uitgereden. Ik moet nog wel een paar stapjes maken, maar dan hoop ik voorin mee te kunnen gaan doen.’’

Uitslag
1. Kenny Dehaes (BEL) Wanty-Groupe Gobert – 4:46:30
2. Tom Boonen (BEL) Etixx-Quick.Step + 0:00
3. Timothy Dupont (BEL) Verandas Willems + 0:00
72. Jim Lindenburg + 0:47
DNF Tijmen Eising
DNF Dries Hollanders
DNF Stefan Kreder
DNF Luuk Lohuis
DNF Robbie van Bakel
DNF Jordi van Loon
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie