Jim Lindenburg tweede in Ster van Zwolle

Jim Lindenburg tweede in Ster van Zwolle

In de Ster van Zwolle is Jim Lindenburg als tweede over de streep gekomen.

De openingsklassieker van het nationale wielerseizoen -en de Topcompetitie- werd verreden over een lichtelijk hertekend parcours. Het 180 kilometer lange parcours met start en finish in Zwolle kende nog wel de beklimming van de Lemelerberg, goed voor punten voor het bergklassement, en de dijkenfinale rond Genemuiden en Kampen.

Na tien kilometer sprong Jim Lindenburg weg en hij kreeg, in delen, acht renners met zich mee. Samen met Gert-jan Bosman (Destil-Piels), Dex Groen (WV West-Frisia), René Hooghiemster (Baby-Dump Cycling Team), Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy), Dick Janssen (WV De Jonge Renner), Wim Kleiman (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Gijs Meijer (Monkey Town Continental Team) en Melvin van Zijl (Vlasman Cycling Team) reed hij een voorsprong van maximaal negen minuten bij elkaar.

Het peloton snoepte wel wat van de voorsprong af, maar wist de negen nooit meer in het vizier te krijgen. In de finale deden verschillende renners een poging om weg te komen, maar niemand kon het verschil maken. Voor het PEC Zwolle-stadion was beloftenkampioen Jakobsen de snelste. Hij versloeg Jim met een lengte. Bosman completeerde het podium.

Ploegleider Adri van Houwelingen was tevreden over de koers. ,,De opdracht was om mee te zitten als er een groep met Continentale renners ging rijden’’, legt hij uit. ,,In de finale kwam niemand weg en dan is het van belang om op het podium te komen. Dat Jim een rappe renner als Jakobsen niet klopt, is jammer, maar wel logisch.’’

Jim zelf baalde wel van de uitslag. ,,Van te voren had ik natuurlijk voor een tweede plek getekend, maar nu voelt het toch als de eerste verliezer. We reden de hele koers goed samen en in de finale was iedereen nog fit genoeg. Niemand kon weg komen. Dus toen heb ik me op de sprint gericht.’’

Uitslag
1. Fabio Jakobsen – SEG Racing Academy – 4:03:08
2. Jim Lindenburg + 0:00
3. Gert-jan Bosman – Destil-Piels + 0:00
11. Jasper de Laat + 1:28
17. Maarten van Trijp + 1:41
21. Tijmen Eising + 1:41
31. Stef Krul + 1:41
46. Dennis van der Horst + 1:41
64. Johim Ariesen + 1:41
81. Jasper Hamelink + 1:41

1 Reactie

Geef een reactie