Jim Lindenburg zevende in Midden-Brabant

Jim Lindenburg zevende in Midden-Brabant

Jim Lindenburg kwam net te kort voor een podiumplaats in de nationale klassieker Ronde van Midden-Brabant.

De renners kregen vanuit start- en finishplaats Dongen drie grote rondes van ruim 41 kilometer en twee finalelussen van zo’n 21 kilometer, om tot een totaal bvan 165,0 kilometer te komen. Elke ronde kreeg het peloton de kasseien van de Waterstraat en de onverharde Hogeweg voor de wielen.

Het hoge tempo zorgde al snel voor een langgerekt peloton. Een zestal renners, met Jim Lindenburg daarbij, koos voor het hazenpad. Een maximale voorsprong van 3 minuten werd snel bereikt, waarna deze steeds kleiner werd. 2016-09-25_pelotonrvmb

Een groep van 24 renners begon aan de finale. Naast Jim hadden ook Tijmen Eising en Stef Krul een plekje in de vluchtgroep gevonden. In de laatste ronde sprong een zevental met opnieuw Jim weg. In de sprint ging hij vol voor de winst, maar moest toezien hoe Rick Ottema (Baby-Dump Cycling Team) het zegegebaar mocht maken. Jim werd zevende, Tijmen tiende en Stef negentiende.

,,Ik denk dat dit één van mijn beste koersen van het seizoen was’’, vertelde Jim na afloop. ,,Ik zat de hele dag voorin en zat steeds in de eerste groep. In de laatste tien kilometer reden we met zeven man weg. Toen er in de laatste kilmeter een  demarreerde waagde ik de gok en sprong ik mee. Maar ik viel helemaal stil en werd laatste van de groep. Ik ben tevreden over de koers, maar baal wel een beetje dat ik zo dicht bij de winst was.’’

Uitslag
1. Rick Ottema – Baby-Dump Cycling Team – 3:47:56
2. Jeroen Meijers – Rabobank Development Team + 0:00
3. Merijn Korevaar – Rabobank Development Team + 0:00
7. Jim Lindenburg + 0:03
10. Tijmen Eising + 0:42
19. Stef Krul + 0:51
31. Jordi van Loon + 3:27
56. Luuk Lohuis
75. Stefan Kreder
DNF Robbie van Bakel

1 Reactie
  • Kees van den Berk
    Geplaatst op 07:56h, 28 september

    De hele dag voorin, vanaf de eerste kopgroep en ook nog eens in de beslissende kopgroep.. Als je de wedstrijd zo kunt “lezen”, dan ben je echt een grote! Dat Jim een groot talent is, zag ik 2 jaar geleden al, maar de manier waarop hij dat nu al laat zien getuigt van grote klasse, hele grote klasse!

Geef een reactie